Pasionații de street art din Arad se pot înscrie la un atelier de artă murală

Pasionații de street art din Arad se pot înscrie la un atelier de artă murală

Asociația Citizenit organizează  în perioada 21 – 25 august un atelier.

Tinerii pasionați de street art din orașul Arad au timp până joi, 17 august să se înscrie la atelierul de artă urbană organizat de Asociația Citizenit. Între 21 și 25 august, Aradul se pregătește să devină pânza unui eveniment artistic important: Atelierul de artă murală cu Ocu. Tinerii cu vârste între 16 și 26 de ani sunt invitați să exploreze universul fascinant al artei murale, transformând Piața Mică din Arad într-o lume magică a interpretării de plante, legume, fructe și elemente ancestrale.

Ocu, o artistă cunoscută pentru creativitatea și versatilitatea sa, va fi ghidul tinerilor în această călătorie artistică. Cu o reputație solidă în lumea artei contemporane, un portofoliu dinamic și variat (de la murale la scară mare la pânze, ilustrații, instalații imersive sau art directing). Pe lângă munca sa individuală, artista a fost implicată în organizarea de proiecte culturale (festivaluri și ateliere de artă stradală) în întreaga lume. Atelierul de la Arad va oferi participanților oportunitatea de a învăța și de a se exprima prin intermediul artei stradale, sub îndrumarea unei artiste talentate și active în peisajul street art-ului românesc.

Tematica atelierului este „Anima Mundi”, concept care sugerează existența unui suflet etern, o energie misterioasă care trăiește în fiecare element al naturii și care ne leagă pe toți într-o comuniune subtilă. Tinerii vor explora cum această legătură subtilă cu natura ne influențează viețile și cum putem onora această conexiune într-o manieră mai profundă. Înțelegerea acestei legături reprezintă o oportunitate de a ne conecta mai strâns cu mediul înconjurător și comunitatea locală.

Atelierul de artă murală cu OCU continuă demersul Asociației Citizenit de a susține artiștii locali prin intermediul organizării atelierelor destinate lor. Asociația Citizenit s-a dedicat anterior inițiativelor similare, aducând arta stradală mai aproape de comunitate prin ateliere precum cel de la Teba cu Mr. Cenz, atelierul din Parcul Mihai Eminescu cu Wanda, atelierul de pe Malul Mureșului (Podul Traian) cu Diana Serghiuță și atelierul de la Constructorul cu Recis.

Pentru a se alătura acestei experiențe unice, tinerii sunt invitați să se înscrie completând formularul: https://forms.gle/pkshz56m5T4mEmdg8, unde sunt încurajați să împărtășească până la 5 schițe care să reflecte conceptul de ANIMA MUNDI înțeles ca o călătorie magică în interpretarea plantelor și tradițiilor. Există un număr maxim de 15 participanți care vor fi anunțați în data de 18 august.

Echipa atelierului va evalua schițele și va comunica în data de 18 august dacă aceștia au fost selectați ca participanți la atelier. Pentru cei care nu au încă o idee de schiță, Ocu împărtășește câteva sugestii pentru inspirație: „Vom călători într-un univers al imaginației, unde plantele devin personaje și legumele prind viață. Vom aduce în scenă fructele și elementele tradiționale pentru a le interpreta și personifica. Fiecare dintre noi va contribui cu idei și viziuni proprii, fără limite și constrângeri. Gândiți-vă la această schiță ca la o călătorie creativă, unde suntem deschiși să privim lucrurile din perspective neconvenționale și să explorăm neîncetat. Lăsăm deoparte orice cunoștințe preexistente și pătrundem într-un teritoriu de libertate a imaginației.”.

Taxa de participare la atelier este de 75 de lei. Pentru informații suplimentare și detalii de contact, vă invităm să urmăriți paginile de social media și site-ul asociației, www.citizenit.ro.

Atelierul de artă murală cu Ocu face parte din proiectul Alternative Creative Urbane, un proiect al Asociației Citizenit, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Sursă foto: Asociația Citizenit

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.