Pasiunea pentru grădinărit – motocoasă și pulverizator ideale pentru lucrări de întreținere

Așa cum există persoane care se relaxează la un film sau persoane care se relaxează citind o carte, există și persoane care se deconectează când își îngrijesc și amenajează grădina. Dacă ai o grădină știi bine câte lucrări sunt necesare pentru ca aceasta să arate bine, însă dacă există pasiune și plăcere în a face asta, toată munca va deveni mai ușoară și la final vei avea satisfacția că tot ce ai realizat a fost făcut cu mâinile tale. În procesul de îngrijire ai nevoie, cu siguranță,  de motocoasa si pulverizator.

Pulverizator – pentru lucrările de îngrijire a pomilor? 

Pentru a îngriji corespunzător toți pomii din grădina ta, fie că vorbim despre cei fructiferi, fie că vorbim despre cei ornamentali, ai nevoie în primul rând de un instrument cu care să îi cosmetizezi, și poți să tunzi toate crăcile care nu sunt necesare. Apoi vei avea nevoie de un pulverizator puternic pentru a aplica tratamentele care se fac prin stropire.

Sursa de imagine: bogdanhoda / Shutterstock.com

Este indicat să alegi corect pulverizatorul pentru a îndeplini corect sarcinile. Înainte de a achiziţiona un astfel de echipament trebuie să verifici cu atenţie câteva aspecte tehnice. Analizează detaliile legate de volum, mode de administrare a substanțelor,  accesorii, aspecte de construcţie şi ergonomie, pentru a avea certitudinea că vei beneficia de eficienta maxima.

Vei avea nevoie și de o sapă sau o cazma cu care să poți să aerezi pământul de la baza copacilor, astfel încât rădăcina să primească tot necesarul de substanțe. Și pentru a aplica varul pe trunchiul copacilor este nevoie în primă fază de o perie de sârmă cu care să cureți trunchiul dacă este cazul, apoi cu  pensula poți să aplici amestecul de var. 

Motocoasa – ideală pentru gazon impecabil 

Pentru îngrijirea gazonului vei avea nevoie în primul rând de o unealtă cu care vei străbate toată suprafața acestuia pentru  a o aera, făcând niște găuri în pământ. Apoi dacă dorești să îl stropești vei avea nevoie și aici de un pulverizator, și bineînțeles de o motocoasa ușoară cu care să îl tunzi pentru a-i asigura regenerarea. Dacă nu ai o motocoasă în arsenalul de unelte, te poţi orienta către variantele compacte, ergonomice, din categoria de unelte semiprofesionale. Un asemenea echipament este uşor de manevrat, are autonomie ridicată  ajutându-te să economiseşti timp valoros. Operaţiunile de tundere a ierbii pot fi executate oricând cu o motocoasă eficientă.

Sursa de imagine: Jon Rehg / Shutterstock.com

În straturile cu flori treaba nu e mai puțină. Aici trebuie să ai o sapă cu care să desfaci pământul, acesta fiind foarte tasat după o iarnă plină de îngheț. Este nevoie să aerezi pământul pentru o dezvoltare eficientă a plantelor. Dacă alegi să plantezi răsaduri aveți nevoie de un plantator manual, care va realiza locul în care urmează să fie înfipt răsadul.  Pulverizatorul este necesar și aici deoarece și aceste plante au nevoie să fie tratate cu anumite substanțe. Și dacă îți dorești să nu îți murdărești niște cămăși bărbați sau pantaloni, atunci alege un costum de lucru pentru realizarea acestor lucrări. 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.