Patru lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a cumpăra o jachetă de iarnă

Patru lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a cumpăra o jachetă de iarnă

Iarna durează, din punct de vedere tehnic, până în martie, dar în multe părți ale țării, deja se simte că se face mai cald. Totuși, încă mai avem zile reci, cu perioade de îngheț și chiar zăpadă, în unele zone. Aveți o jachetă care poate face față acestui anotimp?

În funcție de cum vă simțiți în legătură cu moda, jacheta de iarnă poate fi un element practic de bază în dulap sau o șansă de a face o declarație ori de câte ori ieșiți din casă. Indiferent de cât de mult investiți în aspectul său, totuși, o jacheta de iarnă bună este o necesitate dacă locuiți într-un climat rece.

Din fericire, datorită creșterii mărcilor populare de înaltă clasă, aveți mai multe opțiuni de jachete de bărbați (și o gamă de prețuri mai mare) decât oricând înainte.

Iată ce trebuie să știți înainte de a investi în jachete de bărbați care să vă încălzească în această iarnă – și nu numai!

Alegeți materialele potrivite

Cea mai importantă întrebare pe care trebuie să v-o puneți atunci când cumpărați jachete de bărbați este: „Din ce sunt făcute?”.

Acest lucru nu contează la fel de mult pentru paltoanele și jachetele de primăvară și toamnă, deoarece nu aveți nevoie de atât de multă protecție împotriva vremii. În timpul iernii, însă, materialul din care este făcută o jacheta poate face sau nu diferența.

Eddie Bauer a învățat această lecție pe calea cea mai grea înainte de a inventa prima jacheta puffer din lume în 1936. Pe atunci, chiar și pasionații de activități în aer liber, precum Bauer, nu aveau haine care să fie în același timp impermeabile și izolate. După ce jachetele sale de exterior s-au udat în timpul unei excursii de pescuit pe timp de iarnă, Bauer aproape a murit de hipotermie. Totuși, acest lucru i-a dat ideea unei jachete de bărbați matlasate, umplute cu puf.

Puful rămâne unul dintre materialele de top pentru îmbrăcăminte de bărbați care să mențină căldura pe timp de iarnă. Cu toate acestea, lâna și materialele sintetice de umplutură (dacă preferați să evitați produsele de origine animală) funcționează, de asemenea, bine. Totuși, asigurați-vă că exteriorul jachetei este impermeabil – chiar și materialele de umplutură de înaltă calitate nu vă vor fi de folos dacă se udă.

Eticheta unei jachete vă va spune tot ce trebuie să știți despre materialele sale. Țineți cont de faptul că, în timp ce unele mărci de renume sunt fabricate din materiale de înaltă calitate, și mărcile mai ieftine pot fi, de asemenea. Nu cumpărați doar pe baza mărcii – verificați întotdeauna eticheta pentru a vedea ce cumpărați cu adevărat.

Aveți nevoie de o jacheta mai elegantă, fără puf pentru ocazii formale? Căutați o jacheta din lână cu un minim de alte materiale amestecate. Nu va fi total impermeabilă, dar vă va ține de cald și va arăta bine!

Verificați puterea de umplere

Jachetele – precum și plăpumile și alte articole umplute cu puf – au ceva numit „putere de umplere”.

Numărul puterii de umplere corespunde nivelului de calitate al pufului. Acest lucru nu vă spune cât de călduroasă va fi o jachetă, dar vă spune ceva despre cât de bine va izola puful său.

Căldura pufului provine din spațiul de aer pe care îl creează materialul pufos. O jachetă cu o putere de umplere ridicată poate fi împachetată strâns, iar apoi se poate umfla la loc pentru o căldură maximă.

O jacheta cu putere de umplere ridicată este ușoară și o puteți împacheta cu ușurință într-o formă comprimată fără a pierde căldura atunci când o puneți la loc. Acesta este motivul pentru care jachetele cu putere de umplere ridicată sunt atât de populare printre pasionații serioși de activități în aer liber.

Cu toate acestea, puterea de umplere ridicată se traduce, de asemenea, prin costuri ridicate. Dacă nu aveți nevoie să vă împachetați jacheta, puteți obține una călduroasă cu o putere de umplere mai mică.

Verificați dacă are o temperatură nominală

Un indice de temperatură este o măsură mult mai bună decât puterea de umplere pentru a determina cât de călduroasă va fi o jacheta. Din nefericire, nu toate firmele oferă un indice de temperatură pentru jachetele lor. Totuși, cele care o fac, cu siguranță fac mult mai ușoară cumpărarea unei jachete de iarnă!

În primul rând, vedeți care este temperatura medie de iarnă în zona dvs. și apoi cumpărați o jacheta clasificată pentru această temperatură sau mai mică – veți fi confortabil pe tot parcursul sezonului!

Examinați detaliile

Detaliile de pe o jacheta de iarnă ar putea fi mai funcționale decât să o facă să arate bine. Unele joacă un rol important în ceea ce privește cât de călduroasă va fi – și cât timp va rezista jacheta.

De exemplu, o jacheta cu fermoar în loc de nasturi face o treabă mult mai bună pentru a vă proteja de aerul rece al iernii. De asemenea, o jacheta cu un fermoar de înaltă calitate durează mai mult și nu va avea nevoie de atât de multe reparații. O jacheta cu o clapetă care acoperă fermoarul este și mai bună pentru a reține căldura. Cu toate acestea, dacă alegeți o jacheta cu nasturi, ar fi bine să cereți câțiva în plus, în cazul în care cade vreunul.

Șnururile de la baza sau talia unei jachete ajută, de asemenea, la blocarea căldurii, iar glugile cu blană adaugă un nivel suplimentar de căldură în jurul feței. Unele jachete de bărbați sunt prevăzute cu glugi sau căptușeli detașabile, astfel încât să puteți ajusta căldura jachetei în funcție de vreme.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.