Patru semne că s-ar putea să aveți nevoie de o chiuvetă de bucătărie nouă

Patru semne că s-ar putea să aveți nevoie de o chiuvetă de bucătărie nouă

Ați intrat vreodată în bucătărie și ați descoperit o chiuvetă plină cu apă murdară? Deși această situație nu este ceva ce doriți să întâlniți prea des, nu înseamnă neapărat că trebuie să înlocuiți chiuveta de bucătărie.

Chiuveta din bucătăria dvs. este un echipament destul de rezistent și robust. Dacă este îngrijit corespunzător, este posibil să nu fie nevoie să îl înlocuiți niciodată. Dar, în unele cazuri, înlocuirea chiuvetei de bucătărie devine inevitabilă.

Atunci când chiuveta de bucătărie este inoperabilă, aceasta poate provoca orice număr de inconveniente. Imaginați-vă să spălați vasele în chiuveta din baie! Dacă aveți o chiuvetă defectă, puteți provoca probleme majore și, în timp ce majoritatea problemelor la chiuvetă de bucătărie sunt ușor de remediat, în unele cazuri rare, poate fi necesar să schimbați chiuveta cu totul.

Care sunt aceste semne pe care trebuie să le căutați pentru a determina dacă bucătăria dvs. are nevoie de o chiuvetă nouă? Să aflăm! Citiți mai departe pentru a afla patru semne că aveți nevoie de o chiuvetă de bucătărie nouă.

1. O chiuvetă de bucătărie crăpată

Unul dintre semnele mai evidente ale necesității unei noi chiuvete de bucătărie este dacă modelul actual se fisurează. În timp ce fisurile mari reprezintă o preocupare evidentă, chiar și fisurile mici pot cauza probleme mari destul de repede.

Apa poate infiltra fisurile, determinându-le să se extindă. Nu durează mult timp pentru ca o mică crăpătură din chiuvetă să devină mai mare. Aceste fisuri, chiar și mici, pot avea un impact negativ asupra stabilității chiuvetei. La primul semn de fisuri, cel mai bine este să apelați o companie sanitară din zona dvs.

2. Blocaje frecvente

O scurgere înfundată din când în când nu este un motiv de îngrijorare; turnați putin bicarbonat de sodiu și oțet pe scurgere pentru o soluție rapidă. Este îngrijorător atunci când blocajele încep să devină din ce în ce mai frecvente. Acesta poate fi un moment în care să începeți să vă gândiți să vă schimbați chiuveta de bucătărie.

Dacă chiuveta se scurge lent sau nu se mai scurge deloc și nicio cantitate de soluție nu funcționează pentru a se scurge mai repede, lăsându-vă cu o chiuvetă plină cu apă murdară în mod regulat, acesta este un indiciu sigur că chiuveta dvs. are unele probleme grave și trebuie reparate.

Poate doriți să încercați să chemați mai întâi un instalator. Dacă chiar și acesta nu vă poate rezolva problema, este mai bine să înlocuiți chiuveta complet.

3. Dezvoltarea ruginii sau a mucegaiului

Mai devreme, când am menționat probleme de scurgere, am spus că o singură instanță nu înseamnă că trebuie să înlocuiți chiuveta. Cu toate acestea, dacă ați observat că aceasta este o problemă recurentă, trebuie să apelați imediat un profesionist.

Există șansa ca problema să fie în țevile dvs., dar ar putea fi și o acumulare de rugină de-a lungul scurgerii chiuvetei. Acest lucru vă poate cauza probleme atât cu chiuveta, cât și cu sănătatea dumneavoastră. Rugina poate provoca iritarea ochilor și a pielii și poate crea probleme cu tractul digestiv.

Puteți observa, de asemenea, rugina pe robinet sau, în cel mai rău caz, mucegai, care poate provoca, de asemenea, probleme de sănătate, în special pentru cei cu probleme cu sinusurile și respiratorii. Apelați un profesionist pentru a evalua situația, în momentul în care vedeți rugină sau mucegai.

4. Scăderea volumului de apă înseamnă că este timpul pentru o nouă chiuvetă de bucătărie

Una dintre cele mai enervante probleme cu care vă puteți confrunta cu chiuveta este scăderea volumului de apă. În timp, acumularea în țevi va provoca acest lucru și va trebui să apelați un instalator. Totuși, dacă această problemă apare mai des, este mai bine să cumpărați o chiuvetă nouă la bucătărie.

Acesta este un lucru pe care un profesionist îl poate evalua pentru dvs., dar la fel ca în majoritatea lucrurilor de acasă, dacă cheltuiți mai mult de 20-30% din costul unei chiuvete noi pentru reparații, este mai bine să cumpărați un înlocuitor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.