Pe modelul programului „Cornul şi laptele”, elevii ar putea primi O STICLĂ DE APĂ pe zi

Pe modelul programului „Cornul şi laptele”, elevii ar putea primi O STICLĂ DE APĂ pe zi

După programul „Cornul și laptele”, un alt proiect vine în întâmpinarea elevilor.

La propunerea Societății Naţionale a Apelor Minerale (SNAM), cel mai mare producător de apă minerală din ţară, în şcolile din România s-ar putea introduce un nou program numit „O apă pentru fiecare elev”, prin care copiii să primească zilnic câte o sticlă de apă.

Programul s-ar putea extinde în azile şi în spitale, potrivit directorului general al companiei de stat, Radu Dumitru.

Miza acestui program ar fi creşterea consumului de apă minerală produsă în România, în condiţiile în care această resursă naturală este insuficient exploatată în prezent, unul dintre motive fiind educaţia insuficientă în privinţa importanţei consumului unei ape de bună calitate.

Specialiştii spun că resursele de apă ale României sunt inepuizabile. Astfel, cu o exploatare corectă şi eficientă, țara noastră poate să asigure singura apă minerală pentru întreaga Europă în mod constant, în următorii 25 de ani.

Propunerea vine după ce, săptămâna trecută, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că 5 sortimente de apă de masă şi de izvor vândute în marile magazine din România nu sunt bune pentru consum, întrucât nu respectă indicatorii microbiologici conform prevederilor legale în vigoare.

Societatea Naţională a Apelor Minerale are în prezent în exploatare 82 de izvoare şi administrează peste 75% de rezervele de apă omologate în România.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.