Pe urmele înaintașilor: Doi elevi din Cintei, la Alba Iulia cu ocazia Centenarului Marii Uniri (GALERIE FOTO)

Pe urmele înaintașilor: Doi elevi din Cintei, la Alba Iulia cu ocazia Centenarului Marii Uniri (GALERIE FOTO)

Moment istoric la Cintei: Școala Gimnazială Zărand și Inspectoratul Școlar Județean Arad, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Cintei și Zărand, Primăria Zărand, Consiliul Local și Poliția din comună, trimit doi elevi la Alba Iulia, la 100 de ani după ce două personalități ale locului au participat la Marea Unire.

Larisa Zdrendea și Alex Sechel, elevi în clasa a VIII-a la școala din Cintei, vor duce în Cetatea Unirii credenționalele care le-au fost încredințate în acest scop de inspectorul școlar Margareta Mocuța, în cadrul unui eveniment memorabil care a avut loc joi la Parohia din Cintei. A fost o manifestare cultural-spirituală deosebit de apreciată, scopul acesteia fiind – așa cum a declarat prof. Mariana Daniela Dihel, directorul Școlii Gimnaziale Zărand – „întoarcerea tinerilor învățăceii spre rădăcinile locului natal și promovarea istoriei natale”.

Manifestările de la Cintei au început cu intonarea imnului de stat și o slujbă religioasă în cinstea participanților la Marea Unire din 1918. Apoi a avut loc o scenetă despre cercurile electorale din Arad și Chișineu Criș, în cadrul căreia a ieșit în evidență semnarea credenționalelor de către cei doi reprezentanți din Zărand la Marea Unire: Av. Cornel Iancu și birăul Bogdan Ignat. Evenimentul a continuat cu poezii, cântece patriotice, discursul prof. Mariana Daniela Dihel și al profesorului de istorie Pavel Puiu. La final, inspectorul școlar Margareta Mocuța, reprezentanta Inspectoratului Școlar, le-a înmânatcelor doi elevi  credenționalele pe care le vor duce la Alba Iulia.

Și-au dat mâna pentru reușita proiectului: Margareta Mocuța, inspector școlar, prof. Mariana Daniela Dihel, directorul Școlii Gimnaziale Zărand, prof. Ioan Doru Măgulean, prof. Adriana Lipovan, prof. Florica Moț, prof. Sebastian Petru Buntean, prof. Pavel Puiu Boar și părintele Nicu-Ioan Breda.

  1. Felicitari! BVO! De luat exemplu.

    Raspunde
  2. Felicitarile merg in special catre d-nul primar, fara dansul nu se realiza nimic !

    Raspunde
  3. Atentie marita la ipocrita de Diheloaia , cinteenii stiu bine cate parale face individa , nu vor uita ca primul pe care l-a executat politic , excluzindu-l din ALDE , afost nimeni altul decat omul care a facut-o consilier local , adica d-nul Bej !

    Raspunde
  4. Atentie marita la CAMILA din Zarand , loveste pe neasteptate !!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.