PEDEAPSĂ UMILITOARE pentru Berlusconi: Prima zi printre bolnavii de Alzheimer

PEDEAPSĂ UMILITOARE pentru Berlusconi: Prima zi printre bolnavii de Alzheimer

Silvio Berlusconi a început să-și ispășească vineri pedeapsa la care a fost codamnat, respectiv un an de muncă în folosul bolnavilor de Alzheimer de la un centru special din Cesano Boscone. Aceasta este considerată o pedeapsă umilitoare şi simbolică pentru declinul politic al fostului premier al Italiei.

El a coborât repede din maşină, la intrarea în pavilionul San Pietro din cadrul Institutului Sacra Famiglia, fără să spună vreun cuvânt jurnaliştilor prezenţi.

Peste 100 de jurnalişti s-au acreditat să filmeze şi fotografieze sosirea lui Berlusconi, iar agenţii de poliţie supraveghează intrarea în azil încă de joi.

Magnatul media a fost condamnat la patru ani de închisoare, dintre care pentru trei a beneficiat de o amnistie, pe 1 august, în procesul Mediaset, pentru fraudă fiscală, şi ispăşeşte un an de muncă în interesul general. Această condamnare l-a costat totodată excluderea din Senat, dar și interdicţia de a vota şi de a fi ales.

Îngrijirea persoanelor cu deficienţe mentale, greu de acceptat pentru Berlusconi, în vârstă de 77 de ani şi foarte ataşat de imaginea sa, face parte dintr-un ansamblu de măsuri luate împotriva sa, între care interdicţia de a părăsi regiunea Milano, dar cu permisiunea de a se deplasa la Roma de marţi dimineaţa şi până joi seara.

Adversarii săi sunt convinşi că se va folosi de pedeapsa de la Institutul Sacra Famiglia de la Cesano Boscone în scopuri electorale, înaintea alegerilor europene, în care formaţiunea sa, Forza Italia, va încerca să păstreze un scor de peste 20%.

Pe de altă parte, potrivit prietenului său Emilio Fede, un prezentator al postului Retequattro, „Berlusconi se pregăteşte foarte atent şi studiază profund maladia Alzheimer. Va face acest lucru bine şi cu omenie”.

Conducerea centrului a anunţat că fostul şef de Guvern va fi tratat la fel ca ceilalţi voluntari şi că prezentarea sa bolnavilor, însoţit întotdeauna de specialişti, va avea loc „în mod gradual”.

Intervievat joi, Berlusconi s-a prezentat din nou ca o victimă a sistemului judiciar, de la intrarea sa în politică, în 1994. „Cred că voi fi sfânt, foarte curând, pentru toate lucrurile nedrepte pe care le-am îndurat”, a spus acesta.

Foto: Wikimedia

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.