PENSII DE LUX pentru parlamentari: Proiectul pensiilor speciale, VOTAT de peste 300 de parlamentari

PENSII DE LUX pentru parlamentari: Proiectul pensiilor speciale, VOTAT de peste 300 de parlamentari

Plenul comun al Senatului și Camerei Deputaților a aprobat marți proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor cu 303 voturi „pentru”, 124 „împotrivă” și două abțineri.

Proiectul prevede că parlamentarii beneficiază de pensii speciale. Astfel, un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială care poate depăși 4.000 de lei, iar unul care a avut un singur mandat va primi 1.500 de lei.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că aşa-zisele „neajunsuri” ale parlamentarilor, în perioada mandatului de ales, au dus la nevoia de a fi remuneraţi în plus la pensie.

Tăriceanu a invocat faptul că parlamentarii nu pot obţine venituri din alte activităţi, pe perioada mandatului, cu excepţia celor didactice.

PNL a anunțat că va vota împotriva propunerii legislative pentru că ar institui un sistem preferențial.

„În ciuda unei reacții extrem de clare din partea opiniei publice, în ciuda unui evident tratament legislativ preferențial pe care îl manifestă coaliția majoritară, în continuare vor să adopte această propunere legislativă privitoare la pensiile parlamentarilor, chestiune cu care noi nu suntem de acord. Vom vota împotrivă și ne vom opune adoptării acestei propuneri legislative care instituie practic un sistem preferențial de acordare a pensiilor pentru parlamentari”, a declarat luni liderul deputaților liberali, Ludovic Orban.

Reprezentanţii PNL au susţinut respingerea acestui proiect, în timp ce aleşii PSD, UDMR, ai minorităţilor şi PC au susţinut aprobarea sa.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru aleși a fost semnat de 255 de parlamentari, iar în urmă cu două săptămâni a intrat în dezbatere parlamentară. Comisia comună privind Statutul deputaților și senatorilor a avut termen două săptămâni pentru întocmirea raportului, potrivit unei decizii a Birourilor permanente reunite.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.