PENSIILE SPECIALE ar putea fi IMPOZITATE MASIV

PENSIILE SPECIALE ar putea fi IMPOZITATE MASIV

Senatorul Ioan Cristina a anunțat că, în contextul epidemiei de coronavirus, parlamentarii PNL au depus un amendament ce vizează impozitarea masivă a pensiilor speciale.

Potrivit senatorului liberal, propunerea vizează impozitarea cu 10% a pensiilor speciale cuprinse între 2001 și 4000 de lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001 și 7000 de lei și cu 95% a pensiilor speciale care depășesc 7000 de lei.

„PNL a optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale Curții Constituționale care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii. Dacă există voință politică, amendamentul poate trece în Parlament într-o săptămână”, a declarat senatorul Ioan Cristina.

În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive sunt vizați foștii parlamentarii și funcționarii parlamentari, magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii Curții Constituționale, funcționarii Camerei de Conturi, Avocatul Poporului, personalul navigant sau cel diplomatic.

  1. POVESTEA SE DISCUTA DE PREA MULTA VREME.CU CE SUNT MAI SPECIALI ? SUNTEM UNICI IN LUME.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.