Percheziții în Arad. 13 persoane conduse la audieri

Percheziții în Arad. 13 persoane conduse la audieri

Polițiștii Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate Arad au efectuat, marți dimineața, percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive, fără drept.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad informează că la data de 26 septembrie, polițiștii Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate Arad împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județul Arad, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracţional, specializat în traficul de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive, fără drept.

Din cercetările oamenilor legii a reieșit că, în perioada iunie – septembrie 2023, în județul Arad, ar fi fost constituit și ar fi acționat un grup infracțional specializat în procurarea, deținerea și comercializarea către consumatorii din acest județ, de droguri de risc (canabis) și de mare risc, 3-CMC (cristal), precum și de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive. Membrii grupului ar fi obținut din activitatea infracțională beneficii materiale substanțiale.  

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au fost conduse, pentru audierii, 13 persoane, despre care există date și indicii temeinice că sunt implicate în săvârșirea infracțiunilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad și Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Inspectoratul de Poliție Județean Arad face precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto/video: IPJ Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.