PERCHEZIȚII în județul Arad: Polițiștii au confiscat ARME, muniție și ZECI DE MII de pachete de ȚIGĂRI de CONTRABANDĂ

PERCHEZIȚII în județul Arad: Polițiștii au confiscat ARME, muniție și ZECI DE MII de pachete de ȚIGĂRI de CONTRABANDĂ

Aproape 30.000 de pachete de țigări de contrabandă, arme și muniție au fost depistate de polițiștii economici în urma efectuării a două percheziții într-o localitate din județul Arad.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu cei ai Secției 1 Rurală, Serviciului Criminalistic și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfășurat, în seara zilei de 20 noimebrie, două percheziții domiciliare. În urma activităților au fost indisponibilizate peste  590.000 de țigarete de contrabandă, arme și muniție.

„Polițiștii economici, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au desfășurat două percheziții pe raza localității Munar (comuna Secusigiu), la imobilele unui bărbat de 37 de ani, din Secusigiu. În urma activităților desfășurate, în curtea unuia dintre imobile a fost depistat un camion în al cărui compartiment de marfă se găseau 27.500 de pachete de țigarete, iar în imobil alte 2.000 de pachete de țigarete netimbrate de diferite mărci, susceptibile a proveni din contrabandă.

În al doilea imobil au fost găsite 18 pachete de țigarete netimbrate de diferite mărci,  precum și un pistol cu gaz și bilă de cauciuc, 4 cartușe de vânătoare calibrul 12, 32 cartușe cu bilă, un cartuș glonț calibrul 357 și 7 articole pirotehnice.

Întreaga cantitate de 590.360 de țigarete, autoutilitara, armele și muniția au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.