Trei percheziții domiciliare au avut loc în Arad într-un caz de trafic de minori și prostituție.
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Arad, într-un dosar de trafic de minori și infracțiuni contra libertății și integrității sexuale.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2020, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 34 de ani, din județul Arad, ar fi recrutat patru victime minore, prin metoda „loverboy”, în scopul obligării acestora la practicarea prostituției, folosind mijloace de constrângere fizică și psihică.
Exploatarea victimelor ar fi avut loc în județul Arad, la diverse locații sau la domiciliul celor în cauză, care și-ar fi însușit sumele de bani obținute din practicarea de relații sexuale de către victime cu diverși clienți.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 16 martie 2021, polițiștii și procurorii au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară și trei mandate de aducere, în urma cărora au fost reținuți doi dintre cei patru bărbați bănuiți, fiind prezentați magistraților, cu propunere de arestare preventivă.
La data de 17 martie, magistrații Tribunalului Arad au dispus măsura arestării preventive față de un bărbat de 34 de ani, arest la domiciliu pentru un bărbat de 22 de ani și măsura de control judiciar pentru 60 de zile față de al treilea bărbat de 32 de ani, al patrulea bărbat de 26 de ani fiind încarcerat în Penitenciarul Gherla, pentru alte fapte.
Cercetările sunt continuate, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor, viol și pornografie infantilă. Activitățile au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj – Napoca.
La acțiune au participat și polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Lasă un comentariu