Situația pandemiei în România, într-un PUNCT CRITIC: „Vom ajunge să cerem ajutor internațional”

Situația pandemiei în România, într-un PUNCT CRITIC: „Vom ajunge să cerem ajutor internațional”

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul de Urgență Floreasca, a declarat că, în condițiile creșterii în continuare a numărului de cazuri de infectare cu noul Coronavirus, România va fi nevoită să ceară ajutor internațional, transmite Realitatea.net.

Medicul a făcut anunțul în cadrul emisiunii „Legile puterii” de la Realitatea PLUS.

„Când vorbim, avem 1266 de pacienți în Terapie Intensivă. Gândiți-vă cum va arăta această evoluție dacă vom ajunge la 12.000 – 14.000 de cazuri în fiecare zi. Va fi depășită capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă și vom ajunge să cerem ajutor internațional, așa cum au făcut-o și alte țări, țări cu un sistem de sănătate mult mai performant. Ne amintim, în vara trecută, Italia a solicitat ajutorul Germaniei pentru transferul pacienților gravi în secțiile de Terapie Intensivă. Acum, când stăm de vorbă, Cehia a solicitat ajutorul internațional pentru gestionarea pacienților gravi”, a declarat Radu Țincu.

De remarcat, că în secțiile ATI din mai multe orașe nu mai sunt locuri pentru internarea pacienților cu Covid-19, în condițiile în care numărul acestora din urmă continuă să crească.

Sursa: Realitatea.net
Foto: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.