Percheziții la Arad într-un dosar de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații (VIDEO)

Percheziții la Arad într-un dosar de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații (VIDEO)

Mai multe percheziții domiciliare, la persoane cercetate pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals au avut loc joi, 12 iunie, anunță Inspectoratul General al Poliției Române.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, au efectuat joi, 20 iunie, 12 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Arad, Bistrița – Năsăud, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj și Teleorman, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.

„Din cercetări a reieșit faptul că zece persoane fizice ar fi depus la o instituție dosarele necesare în vederea eliberării certificatelor de manager de transport de marfă, dosare ce ar fi conținut printre alte înscrisuri și diplome de bacalaureat false.

Bănuiala falsurilor ar fi fost determinată de faptul că diplomele în cauză nu ar fi fost eliberate de către unitățile de învățământ, la care ar fi «absolvit» titularii sau instituția școlară înscrisă pe diplomă nu ar fi funcționat / nu ar fi existat pe teritoriul național.

De asemenea, toate cererile în vederea eliberării certificatelor pentru cele zece persoane ar fi fost depuse la instituție de către același centru de pregătire profesională, din municipiul București, deși acestea ar fi avut domiciliile în județe diferite.

Perchezițiile s-au efectuat la sediul și punctul de lucru al societății implicate și la domiciliile solicitanților, în vederea stabilirii legăturilor infracționale, descoperirii și ridicării documentelor despre care există bănuiala că ar fi fost false, identificării altor mijloace de probă, precum documente sau instrumente care ar fi ajutat la falsificarea diplomelor de bacalaureat, tipizate folosite pentru realizarea acestora, ștampile, timbru sec, sisteme informatice, care ar fi fost utilizate la realizarea falsurilor, etc.

La sediul Inspectoratului General al Poliției Române au fost aduse două persoane pentru audieri, ce au ca obiectiv conturarea mecanismului de promovare a dosarelor necesare eliberării certificatelor de către instituția în cauză.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Arad, Bistrița-Năsăud, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj și Teleorman.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IGPR.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Sursa video. IGPR

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.