Percheziții la firme de jocuri de noroc bănuite că făceaude evaziune fscală. Obișnuiau să declare câștiguri fictive

Percheziții la firme de jocuri de noroc bănuite că făceaude evaziune fscală. Obișnuiau să declare câștiguri fictive

Mai multe percheziții ce au vizat o grupare infracțională specializată în evaziune fiscală în domeniul jocurilor de noroc au avut loc vineri dimineața.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R. și ai I.P.J. Arad – Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București (4) și în județul Timiș (6).

„Activitățile s-au desfățurat în vederea completării materialului probator într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor, la domiciliile persoanelor și sediile sociale ale unor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională. De asemenea, au fost citați un număr de 15 martori, în vederea audierii și dispunerii măsurilor care se impun. În cauză, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice  efectuează cercetări într-un dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la activitățile infracționale desfășurate pe teritoriul României, de către un grup infracțional organizat al cărui membrii sunt cetățeni sârbi și cetățeni români, cu scopul eludării obligațiilor fiscale. Activitatea infracțională s-ar fi derulat prin înregistrarea în documentele contabile ale unor societăți cu obiect de activitate jocuri de noroc și pariuri, a unor cheltuieli justificate, sub forma unor câștiguri fictive la jocurile de noroc, care nu s-au derulat în realitate, urmărindu-se în acest mod minimizarea sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Institutului Național de Criminalistică și al Direcției Generale Antifraudă Fiscală. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul General al Poliției Române.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.