Percheziții la Peregu Mic: Au fost găsite zeci de coarne de cerb și cranii de căprior

Percheziții la Peregu Mic: Au fost găsite zeci de coarne de cerb și cranii de căprior

Polițiștii arădeni au defașurat, luni, trei percheziții domiciliare pe raza localității Peregu Mic, în baza unui ordin european de anchetă.

Oamenii legii au găsit într-un imobil de pe raza localității, deținut de un bărbat de 41 de ani, 11 proiectoare cu led, diferite scule și o canistră cu 20 de litri combustibil, despre care există suspiciunea că ar fi fost sustrase de pe teritoriul Ungariei. Bunurile în cauză au fost predate autorităților maghiare, pentru continuarea cercetărilor.

Într-un imobilul deținut de un bărbat de 32 de ani au fost găsite  4 perechi și 13 bucăți de coarne de cerb lopătar, un corn de cerb, 79 cranii cu coarne de căprior, 11 plase de pescuit de diferite dimensiuni, 2 setci, 10 vârșe, 35 plumbi confecționați artizanal, un bidon de erbicid și o canistră cu 20 litri motorină. Bunurile au fost indisponibilizate.

„În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nepredare către gestionarul fondului cinegetic a coarnelor lepădate de cervide, prevăzut de Legea 407 din 2006; pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale, prevăzut de O.U.G. 23 din 2008 și nerespectarea legislației privind protecția mediului, confom O.U.G. 95/2005”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.