Zeci de polițiști și jandarmi timișeni, alături de rangeri ai Administrației Parcului Natural Lunca Mureșului și lucrători ai Ocolului Silvic Timișoara, au efectuat în dimineața zilei de luni, 12 februarie, percheziții în satul Igriș din județul Timiș, vizând destructurarea unei rețele de hoți de lemne.
Acțiunea a avut loc în urma sesizării personalului R.N.P. ROMSILVA – Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului R.A., la inițiativa Postului de Poliție Sânpetru Mare, cu sprijinul Gărzii Forestiere Timișoara.
Perchezițiile au avut loc la persoane bănuite că au tăiat ilegal și sustras vegetație lemnoasă din afara fondului forestier național, suprafață care nu este gestionată în regim silvic, dar aflată în Parcul Natural Lunca Mureșului.
La această acțiune au participat lucrători ai Secției 12 Poliție Rurală Periam, Secției 11 Poliție Rurală Sânnicolau Mare și ai Poliției Orașului Sânnicolau Mare, împreună cu agenți ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS), criminaliști ai Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, precum și rangeri ai Administrației Parcului Natural Lunca Mureșului și lucrători ai Direcției Silvice Timiș.
În urma perchezițiilor a fost confiscată masă lemnoasă, precum și alte obiecte cu rol probator. Cercetările sunt continuate de către organele de cercetare penală.
Parcul Natural Lunca Mureșului este cea mai importantă zonă umedă din vestul României, de-a lungul râului Mureș, fiind un ecosistem cu păduri aluviale, ape curgătoare, lacuri, zăvoie și șleauri, fiind un important loc de cuibărire pentru aproximativ 200 de specii de păsări, multe din ele protejate. Parcul Natural Lunca Mureșului, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 17.455 de hectare și se află în județele Arad și Timiș.
Lasă un comentariu