PERICOL în centrul Aradului. Clădirile de pe strada Meţianu CONTINUĂ SĂ SE NĂRUIE (GALERIE FOTO)

PERICOL în centrul Aradului. Clădirile de pe strada Meţianu CONTINUĂ SĂ SE NĂRUIE (GALERIE FOTO)

În timp ce administraţiile altor oraşe au găsit soluţii pentru refacerea faţadelor clădirilor vechi, la Arad acestea continuă să se năruie de la o zi la alta.

Administraţia arădeană a făcut totuşi ceva, dar abia în al 12-lea ceas: A instituit impozite uriaşe, aiuritoare pentru proprietarii clădirilor care nu renovează faţadele imobilelor. Dar şi o scutire de la plata impozitului pentru cei care le reabilitează. Demersul e, însă, de durată şi bine era să fi fost început mai devreme, cu ani în urmă.

Între timp, cad bucăţi din tencuială şi ţigle, aşa cum s-a întâmplat şi sâmbătă pe strada Meţianu.

„Poliţiştii Locali din cadrul Serviciului  de Ordine Publică şi Circulaţie  din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad au intervenit în cel mai scurt timp. Aceştia au asigurat şi au împrejmuit zona pe strada Meţianu nr. 14 unde au căzut bucăţi de ţiglă de pe acoperiş, câteva ornamente şi fragmente de tencuială de pe faţada imobilului situat la această adresă. Prin Serviciul Dispecerat şi Monitorizare a fost anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a interveni şi pentru a remedia cât mai urgent problema. Primăria Municipiului Arad trage încă o dată un semnal de alarmă în legătură cu necesitatea intervenţiilor imediate în cazul imobilelor care din cauza avansatei stări de degradare constituie  adevărate pericole pentru cetăţeni. Este foarte important ca toţi proprietarii să înţeleagă că responsabilitatea întreţinerii imobilelor le aparţine în totalitate”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Arad.

„Municipalitatea este, în continuare, dispusă să devină partener cu deţinătorii acestor proprietăţi, mai ales în cazul imobilelor unde deţine la rândul ei cotă parte. Din păcate intenţia municipalităţii de a demara lucrări de refacere a faţadelor în cazul unor imobile s-a lovit de refuzul celorlalţi proprietari. Aceştia fie din considerente financiare, fie din total dezinteres s-au opus vehement realizării acestor lucrări. Vă remintim că Primăria Muncipiului Arad acordă o scutire de la plata impozitului timp cinci ani, celor care îşi reabilitează imobilele”, se mai precizează în comunicatul municipalităţii.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.