PERICOL în UE: Peste 3000 de cetăţeni europeni RADICALIZAŢI, membri ai grupărilor teroriste din Siria şi Irak!

PERICOL în UE: Peste 3000 de cetăţeni europeni RADICALIZAŢI, membri ai grupărilor teroriste din Siria şi Irak!

Europa este în pericol: Peste 3.000 de europeni radicalizaţi au devenit membri ai grupurilor teroriste din Siria şi Irak, potrivit serviciilor de informaţii.

De aceea, statele Uniunii Europene trebuie să intensifice măsurile pentru combaterea terorismului, în contextul riscurilor comiterii unor atentate de către reţeaua Al-Qaida sau de indivizi radicalizaţi inspiraţi de Statul Islamic.

„Există motive de preocupare şi pentru a fi extrem de vigilenţi (…) Reţeaua Al-Qaida este slăbită, dar poate organiza un atac contra Occidentului pentru a demonstra că încă există. Aceste preocupări sunt împărtăşite de serviciile de informaţii, în special de către MI5”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de spionaj.

Şi eurodeputatul francez Arnaud Danjean se teme de „un atac de amploare comis de Al-Qaida”.

„Cea mai mare ameninţare este terorismul individual (…) Problema cu grupul terorist Stat Islamic nu este că ar comite vreun atentat, ci că îi inspiră pe alţii”, a declarat Arnaud Danjean, fost membru al serviciilor de spionaj. El a avertizat că există, în continuare, riscul unor atentate precum cele din Franţa, soldate cu 17 morţi.

Uniunea Europeană este pe cale să elaboreze un plan pentru combaterea terorismului. Acesta va fi analizat în zilele de 29 şi 30 ianuarie, la reuniunea miniştrilor de Interne şi ai Justiţiei.

Foto: washingtontimes.com/AP

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.