Persoană căzută de la 14 metri, în județul Arad (UPDATE)

Persoană căzută de la 14 metri, în județul Arad (UPDATE)

O persoană a căzut într-un siloz cu cereale, de la o înălțime de aproximativ 14 metri, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

Evenimentul a avut loc în orașul Sântana.

La fața locului au intervenit Detașamentul de Pompieri Arad cu patru echipaje de interventie: Un echipaj de interventie și salvare de la înaltimi, două echipaje cu autospeciale se stingere și accesorii de salvare, un echipaj SMURD și 12 pompieri.

„Echipajele au ajuns la locul intervenției. Victima este în viață, conștientă, a căzut printr-un canal de aproximativ 60cm/60cm în interiorul silozului, de la aproximativ 14 metri”, transmite ISU Arad.

UPDATE 1/ Echipa de salvare a ajuns la victimă, i se acordă primul ajutor și încep operațiunile de extracție.

UPDATE 2/ „Victima a fost evaluată medical, prezintă dureri la membrele inferioare, i s-au aplicat manevre medicale conform procedurilor, este pregatită pentru extracție. Operațiunea este destul de dificilă, extracția se face prin «troliere», victima fiind imobilizată pe «targa lopată».  Pentru extragerea victimei se va folosi o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime S420”, a precizat Ruxandra Klein, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

UPDATE 3/ Victima a fost extrasă din siloz și a fost preluată de către echipajul medical pentru o nouă evaluare. În acest moment victima este sus pe siloz. După evaluarea medicală făcută de către medicul de pe ambulanţa SMURD TIM, aceasta va fi coborâtă cu ajutorul autospecialei S42 la sol.

UPDATE 4/ Victima a fost coborâtă și este preluată de SMURD TIM.  Este în viață și conștientă.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.