Peste 1.700 de arădeni amendați pentru că nu au completat formularul digital de intrare în România. Valoarea amenzii, între 2.000 și 3.000 de lei

Peste 1.700 de arădeni amendați pentru că nu au completat formularul digital de intrare în România. Valoarea amenzii, între 2.000 și 3.000 de lei

DSP Arad a amendat peste 1.700 de arădeni pentru că nu au completat formularul digital de intrare în România.

Direcția de Sănătate Publică a apelat la voluntari pentru a putea face față volumului mare de muncă. „Din nou am apelat la voluntari… Doar că, de data aceasta, nu are legătură cu introducerea de pozitivi din valul 5. Este vorba de volumul de muncă ridicat pentru a emite amenzile privind necompletarea „Formularului digital de intrare în România”. Vă rugăm completați https://plf.gov.ro/login. În vederea identificării contacților unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru prevenirea expunerii persoanelor la COVID-19, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României (și maximum 24 după intrare) toate persoanele au obligația de a completa Formularul digital de intrare în România. Completarea formularului se realizează în format digital, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României, prin accesarea adresei web plf.gov.ro”, precizează Horea Timiș, directorul DSP Arad.

DSP Arad a emis până în prezent 1.745 de amenzi, doar pentru județul Arad. Autoritățile le atrag atenția celor care trec des granița, unii chiar zilnic, și nu completează formularul,că amenda se emite pentru fiecare trecere. „Noi primim de la Politia de Frontieră un tabel în Excel cu Nume, Prenume, Adresă. Dacă ati traversat granița și a trecut mai mult de 24 de ore și nu ați completat PLF-ul, se emite instant amenda, la fel ca și la rovinietă. La noi ajunge doar tabelul în baza căruia completăm două procese verbale. Acestea ajung la inspectorul responsabil, sunt semnate, introduse în plicuri pe care se tipăresc adresele, formularul de la poștă, etc… Amenda este 3000 de lei și se poate plăti în 15 zile, jumătate din minim, adică 1000 de lei. Dacă cineva a trecut zilnic și nu a completat acel formular, zilnic se va emite amenda. Aveți mare grijă, vă rugam. Dacă amenda nu este plătită se va da în debit, la Primăria de care aparțineți. Vă rugăm să vă informați: https://www.politiadefrontiera.ro/…/i-introducerea…”, mai menționează directorul DSP Arad.

Obligația completării formularului a intrat în vigoare pe data de 20 decembrie,. Persoanele care nu completează formularul digital de localizare a pasagerilor au fost stabilite amenzi de la 2.000 până la 3.000 de lei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.