Peste 1 MILION de EURO pentru dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Pe ce vor fi cheltuiți banii

Peste 1 MILION de EURO pentru dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Pe ce vor fi cheltuiți banii

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad va beneficia de un proiect de 1,1 milioane de euro, pentru dotări. Anunţul a fost făcut de Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, care a participat în cursul zilei de astăzi la şedinţa comună a Consiliului Director şi Adunării Generale a Asociaţilor ADIVEST (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă), eveniment desfăşurat la Timişoara.

Cel mai important punct l-a reprezentat aprobarea proiectul privind promovarea şi implementarea de către ADIVEST a proiectului „Cross – border network disaster resiliience and emergency situations risks management – CBN”, pe programul INTERREG V-A RO-HU 2014 – 2020.

„În urma consultărilor şi a analizelor comune privind nevoile judeţelor Timiş, Arad şi Csongrad care pot fi acceptate ca şi investiţii eligibile pe acest program, s-a agreat promovarea unui proiect comun în cadrul căruia să fie acoperite nevoile de dotare şi servicii de perfecţionare în domeniul situaţiilor de urgenţă. Bugetul maximal al acestui proiect comun este de 3.000.000 de euro, din care 2.500.000 de euro finanţare ERDF şi 500.000 de euro cofinanţare naţională şi cofinanţare proprie. Liderul acestui proiect este ADIVEST, care va asigura managementul general al proiectului. Astfel, judeţul Arad intenţionează să achiziţioneze, în limita a 1.100.000 de euro din ERDF, 2 ambulanţe SMURD, tip B2, 3 pompe electrice, o autospecială de descarcerare grea, un dig mobil precum şi 30 de echipamente de protecţie pentru pompieri”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţan Arad.

De remarcat, că Programul transfrontalier INTERREG V-A RO-HU 2014 – 2020 a lansat licitaţia de proiecte pe Axa 5 prioritatea de intervenţie – Improve risk – prevention and disaster management, care are termen de depunere a aplicaţiilor 24 aprilie.

Nivelul de finanţare acordat pe acest program din fonduri ERDF este cuprins între 200.000 de euro şi 2.500.000 de euro (buget comun RO – HU).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.