Peste 10 milioane de euro pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, în județul Arad

Peste 10 milioane de euro pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, în județul Arad

A fost publicat ghidul de finanțare pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale din Regiunea Vest.

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic și vicepreședinte al Comisiei pentru Antreprenoriat și Turism, anunță că a fost publicat ghidul de finanțare pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale din Regiunea Vest.

„Ghidul de finanțare pentru șase apeluri de proiecte dedicate eficientizării energetice a clădirilor rezidențiale în Regiunea Vest a fost publicat. Activităţile finanţate includ: reabilitarea termică a a elementelor de anvelopă a blocurilor de locuințe, modernizarea  sistemelor tehnice (instalaţii de încălzire sau iluminat), achiziționarea de surse regenerabile de energie pentru părțile comune și, în procent limitat,  alte investiții conexe”, precizează Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Bugetul total alocat este de 55,03 milioane euro (aproximativ 10,8 milioane euro pentru judeţul Arad). Proiectele trebuie să aibă o valoare minimă eligibilă de 200.000 euro și pot atinge praguri maxime diferite în funcție de tipul de unitate administrativ-teritorială, astfel: 5.000.000 euro – primării de municipii reședință de județ; 2.500.000 euro – primării de municipii; 1.500.000 euro – primării de orașe.

De menționat că proiectele pot fi depuse începând din 26 aprilie 2024.

Ghidul de finanțare este disponibil aici:

https://www.vest.ro/prioritatea-3-regiune-verde/eficienta-energetica-cladiri-rezidentiale?fbclid=IwAR3iNX6FV5z_eoRFORbGyK7IbMuwxbuyDusMEbYvYs_JGmSKPFO-7qgGMh4

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.