Peste 100 de șoferi vitezomani, amendați de polițiști

Peste 100 de șoferi vitezomani, amendați de polițiști

Peste 100 de șoferi au fost amendați pentru nerespectarea vitezei legale, polițiștii arădeni reținând 23 de permise.

În ultimele 72 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către participanții la trafic a pericolelor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, oamenii legii au aplicată 296 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 120.5000 de lei, din care 110 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora. Au fost reținute 23 de permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

„În cadrul acțiunilor desfășurate, șoferilor le-au fost aduse la cunoștință noile modificări legislative, conform cărora, o persoană sub influența băuturilor alcoolice, a drogurilor sau care nu deține permis de conducere, care cauzează un accident urmat de moartea victimei, va executa sentința dispusă de instanță în regim de detenție. Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări”, precizează reprezentanții Poliției Rutiere.

Foto: Arhivă, carcater ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.