Peste 11 milioane de euro pentru realizarea unui centru de îngrijiri paliative la Arad

Peste 11 milioane de euro pentru realizarea unui centru de îngrijiri paliative la Arad

Fostul Spital TBC va fi transformat într- centru de îngrijiri paliative.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a aprobat, în ședința de luni, 19 decembrie, reabilitarea, modernizarea și dotarea fostei secții TBC a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, imobil înscris în Lista Monumentelor Istorice, și transformarea acesteia într-un centru de îngrijiri paliative.

În România, peste 172.000 persoane au nevoie anual de îngrijiri paliative, dintre care peste 60.000 sunt bolnavi oncologici. La nivel național, gradul de acoperire cu servicii specializate este de sub 7% din necesar – acesta este motivul pentru care Ministerul Dezvoltării a propus adoptarea acestui act normativ, a precizat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Se dorește crearea unui centru de îngrijiri paliative, îmbunătățirea dotărilor de care vor dispune pacienții și personalul medical.

Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea clădirii principale, împreună cu magaziile, capela și anexele. Imobilul va avea o suprafață totală construită de 1.199 mp, vor fi renovate fațadele, vor fi realizate finisaje, spațiul va fi recompartimentat, se vor reface instalațiile termice și sanitare iar clădirea va fi izolată termic.

„Sunt două aspecte care trebuie apreciate. În primul rând, felicităm Arhiepiscopia pentru un nou proiect în slujba comunității locale, prin care arată grija față de arădenii aflați în suferință. În al doilea rând, se cuvine sa remarcăm din nou sprijinul pe care Guvernul PSD îl acordă Aradului. Aradul, cu social-democrații la guvernare, este respectat, beneficiem de investiții care fac viața oamenilor mai bună”, precizează reprezentanții PSD Arad.

Valoarea totală a investiției este de 58.415.000 lei, iar durata de proiectare și execuție a obiectivului este estimată la 15 luni, iar proprietarul clădirii și beneficiarul investiției este Arhiepiscopia Aradului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.