Peste 1100 de elevi arădeni au SUSPENDATĂ activitatea față în față, din cauza infectărilor cu CORONAVIRUS! Situația în școlile din Arad

Peste 1100 de elevi arădeni au SUSPENDATĂ activitatea față în față, din cauza infectărilor cu CORONAVIRUS! Situația în școlile din Arad

Peste 1100 de elevi arădeni au activitatea față în față suspendată și peste 300 de elevi învață în sistem online din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unei informări date publicității de Inspectoratul Școlar Județean Arad.

Măsura a fost luată ca urmare a apariției unor cazuri pozitive în rândul elevilor și profesorilor.

Este vorba despre 66 de cazuri pozitive înregistrate la elevi și 32 de cazuri înregistrate la profesori, motiv pentru care 55 de clase au activitatea suspendată iar două își desfășoară activitatea în sistem hibrid.

Iată situația scenariilor de funcționare ale unităților de învățământ din municipiul și județul Arad, potrivit Inspectoratului Școlar Județean:

  • conform scenariului 1 își desfășoară activitatea 439 unități de învățământ, cu 58806 copii și elevi cu prezență fizică;
  • conform scenariului 2.a) își desfășoară activitatea 2 unități de învățământ, cu 99 elevi on line.

„Precizăm că în unitățile de învățământ în care activitatea instructiv-educativă se desfășoară conform scenariului 1, din cauza apariției unor cazuri pozitive în rândul elevilor (66 cazuri) sau al cadrelor didactice (32 cazuri), cu mențiunea că aceste date au fost transmise de către unitățile de învățământ în data de 21.09.2021, există următoarea situație:

– 315 elevi își desfășoară activitatea on line, motivați medical

– 2 clase își desfășoară activitatea în sistem hibrid

– 55 clase suspendate

– 1166 copii/elevi din clasele/grupele cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate”, arată Inspectoratul Școlar Județean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.