Peste 13.000 de carnete de muncă încă așteaptă să fie revendicate de arădeni

Peste 13.000 de carnete de muncă încă așteaptă să fie revendicate de arădeni

ITM Arad face apel la persoanele care nu și-au ridicat carnetele de muncă să o facă deoarece aceste documente sunt indispensabile pentru obținerea pensiei. 

Dovada vechimii în muncă și în specialitate pentru perioadele de până la 31 decembrie 2010 se face cu carnetele de muncă. Așadar arădenii care nu au intrat încă în posesia carnetelor de muncă ar trebui să facă demersuri pentru a le prelua.

„Întrucât numărul de carnete de muncă neridicate de către titulari se menține ridicat, acesta depășind 13.000, facem din nou apel la persoanele care nu au solicitat eliberarea carnetului de muncă, să se prezinte la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă situat în Arad, strada Episcopiei nr. 11 – 13, de luni până joi în intervalul orar 8:30 – 14.30, respectiv în ziua de vineri între orele 8.30 – 13.30, pentru a intra în posesia acestora.

Deținerea carnetului de muncă este foarte importantă, fiind un document necesar, care stă la baza constituirii dreptului la pensie, acesta evidențiind vechimea în muncă dobândită până la data de 31 decembrie 2010.

Reamintim celor interesați, că începând cu data de 01.01.2011, vechimea în muncă poate fi probată cu adeverința eliberată gratuit de către angajator, iar în situația în care din motive justificate, angajatorul se află în imposibilitate de a elibera această adeverință, vechimea în muncă poate fi dovedită cu un extras din registrul general de evidență al salariaților, furnizat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă în raza căruia domiciliază solicitantul, tariful perceput fiind de 20 lei / document.

Totodată invităm persoanele care nu și-au ridicat carnetele de muncă, să ne contacteze la numerele de telefon 0257 257251, 0257 283644 sau la adresa de email itmarad@itmarad.ro pentru a obține informații utile cu privire la procedura de eliberare a carnetului de muncă”, precizează Biroul de Presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.