Peste 13 milioane de lei pentru creşterea calităţii actului medical

Peste 13 milioane de lei pentru creşterea calităţii actului medical

Peste 13 milioane de lei, atât va primi Spitalul Clinic Județean Arad pentru creşterea calităţii actului medical.

Cea mai mare unitate medicală din județul Arad este beneficiara unui proiect prin care se doreşte creşterea calităţii actului medical. Suma totală a proiectului se ridică la peste 13.300.000 lei, iar cofinanţarea Spitalului, asigurată de Consiliul Judeţean Arad, este de 269.000 lei.

„De la preluarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean am avut ca prioritate creşterea actului medical la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pe toate cele trei paliere: dotarea cu aparatură medicală performantă, asigurarea unor condiţii cât mai bune pentru pacienţi şi, nu în ultimul rând, investiţia în resursa umană. Acest proiect vine să completeze eforturile noastre de a crea un spital modern şi eficient. Doar în 2017, Consiliul Judeţean a investit peste 8 milioane de lei în dotarea şi modernizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, iar împreună cu partenerii noştri, Primăria Municipiului Arad, investiţia depăşeşte 11 milioane de lei”, a afirmat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creşterea speranţei de viaţă şi combaterea bolilor asociate cu imbătrânirea şi mortalitatea infantilă, prin creşterea calităţii şi eficacităţii serviciilor medicale la nivel regional şi naţional prin investiţia în resursa umană, crescând nivelul de competenţe al profesioniştilor din sistemul medical, cu strategii integrate şi competenţe multidisciplinare.

Perioada de implementare este de 36 luni, iar proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.