PESTE 150 de persoane au avut nevoie de ajutorul autorităților din cauza VISCOLULUI

PESTE 150 de persoane au avut nevoie de ajutorul autorităților din cauza VISCOLULUI

Efectivele MAI și autoritățile locale au acționat în cursul acestei zile, în sprijinul populației din 20 de județe unde au fost înregistrate efecte ale fenomenelor meteo severe, intervenindu-se pentru deblocarea a aproximativ 150 de persoane care au rămas blocate în autoturisme.

Misiunile în teren ale efectivelor MAI vor continua până la revenirea la normal a situației din punct de vedere meteorologic, astfel încât toți cetățenii să ajungă în siguranță la destinație.

La această oră, circulația rutieră este oprită preventiv pe patru drumuri naționale din cauza ninsorii și a viscolului:  DN 23B, între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti (judeţul Vrancea), DN 2C între localităţile Costeşti (judeţul Buzău) şi Amara (judeţul Ialomiţa), DN22 Râmnicu – Sărat (judeţul Buzău) şi Brăila şi DN21A, între localităţile Bărăganu şi Ţăndărei (judeţul Ialomiţa). Pe alte 9 drumuri naționale circulație este restricționată.

MAI recomandă populației să țină cont de atenționările meteo și să evite deplasările în zonele cu probleme cauzate de căderile masive de zăpadă și viscol.

Evoluția situației este în dinamică și este permanent monitorizată la nivelul MAI, prin Centrul Național de Conducere Integrată.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.