Peste 15000 de persoane nu şi-au ridicat carnetele de muncă de la ITM

Peste 15000 de persoane nu şi-au ridicat carnetele de muncă de la ITM

Peste 15500 de carnete de muncă îşi aşteaptă titularii, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad. Reprezentanţii instituţiei fac apel la cetăţeni să le ridice de la sediul situat pe strada Episcopiei, nr. 11 – 13.

„În anul 2016 au fost ridicate aproximativ 385 de carnete de muncă, iar de la începutul acestui an şi până în prezent au fost ridicate 27 carnete de muncă. La ora actuală, în arhiva ITM Arad se mai află un număr de 15.500 carnete de muncă”, informează Biroul de presă al ITM Arad într-un comunicat de presă.

„Carnetul de muncă poate fi ridicat fie de posesorul acestuia fie de un împuternicit, în baza unei procure notariale. Menţionăm că ITM Arad deţine doar carnetele de muncă ale societăţilor comerciale din judeţul Arad, înfiinţate după anul 1990. Pe această cale, recomandăm celor care au intrat sau urmează să intre în posesia carnetului de muncă să-l păstreze şi, sub nici o formă, să nu-l înmâneze noului angajator întrucât vechimea în muncă, începând cu data de 1 ianuarie 2011, se operează electronic, în programul Revisal”, se mai arată în comunicat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.