Peste 3.000 de copii din 14 județe au fost invitaţi în lumea energiei la „Şcoala Altfel”

Peste 3.000 de copii din 14 județe au fost invitaţi în lumea energiei la „Şcoala Altfel”

Reprezentanţii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Judeţene alături de voluntarii E.ON România au susţinut timp de o săptămână lecţii privind siguranţa utilizării diferitelor forme de energie, în cadrul programului derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Lecţiile au fost predate în unităţi de învăţământ din judeţele Cluj, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Iaşi, Suceava, Timiş, Caraş-Severin, Arad, Hunedoara, Mureş, Alba şi Harghita.

Prin intermediul lecţiilor interactive, elevii au aflat care sunt modalităţile de utilizare corectă şi în condiţii de siguranţă a energiei electrice şi gazelor na-turale, despre modul de prevenire a incendiilor şi evenimentelor ce pot ge-nera intoxicaţii cu monoxid de carbon sau electrocutări, precum şi despre măsurile de prim-ajutor specifice pe care aceştia trebuie să le aplice în cazul producerii unor astfel de situaţii.

Această acţiune face parte din campania de educare şi informare preventivă „RISC. Siguranţa NU e un joc de noroc!“, iniţiată la sfârşitul anului 2013 de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România.

În fiecare an, E.ON a dezvoltat şi susţinut numeroase proiecte pentru comunitate, accentul fiind pus pe iniţiativele din domeniile educaţiei, culturii, sportului, siguranţei şi sănătăţii. E.ON a dezvoltat o serie de programe educaţionale, în ultimii 6 ani peste 130.000 de copii fiind beneficiarii direcţi ai lecţiilor despre energie susţinute de voluntari E.ON. Totodată, parteneriatele strategice pe care le avem cu Serviciul Mobil pentru Urgenţă şi Descarcerare (S.M.U.R.D.) şi cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) au fost concretizate într-o serie de proiecte naţionale care au vizat siguranţa populaţiei, precum şi sprijinirea specialiştilor celor două instituţii partenere în activităţile de intervenţie pentru salvarea celor aflaţi în situaţii critice. Aproape 7 milioane de euro reprezintă implicarea Grupului E.ON din România în proiecte de responsabilitate corporatistă, în ultimii 6 ani”, au declarat reprezentanții E.ON România.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.