Peste 3.500 de arădeni și-au plătit transportul în comun cu telefonul mobil

Peste 3.500 de arădeni și-au plătit transportul în comun cu telefonul mobil

Câteva mii de arădeni au folosit, în ultimele trei luni, aplicația 24pay pentru a achita transportul în comun.

Peste 10.000 de utilizatori au folosit în ultimele 3 luni aplicația 24pay pentru a achita transportul în comun în Timișoara și Arad, cele mai multe tranzacții realizându-se prin intermediul telefoanelor cu sistem de operare Android.

Aplicația 24pay a fost dezvoltată de compania PTP Online, membră a grupului de firme Ecco Group Development, și este un portofel electronic care pune la dispoziția utilizatorilor serviciul de plată cu cardul bancar pentru transportul în comun.

Astfel, în perioada mai – iulie 2018, în Timișoara peste 6.500 de utilizatori au folosit aplicația 24pay pentru a achita transportul în comun, în timp ce la Arad peste 3.500 de utilizatori au ales această modalitate de plată.

În ceea ce privește terminalele folosite, peste 77% dintre utilizatori au realizat tranzacții prin intermediul telefoanelor mobile cu sistemul de operare Android, iar 23% prin intermediul smartphone-urilor cu sistem de operare iOS.

Aplicația 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play sau App Store. Pentru utilizarea aplicației, este necesară adăugare inițială a unui card bancar Visa/Mastercard,  plățile pentru achiziția biletului  fiind derulate prin soluția de plată cu card oferită de Banca Transilvania.

„În urma cererilor primite din partea călătorilor în cadrul mesageriei din aplicație, ne dorim ca în perioada următoare să introducem plata abonamentelor prin intermediul aplicației 24pay, dar și posibilitatea de a achita titlurile de călătorie prin intermediul SMS”, a declarat Dan Cernea, director general PTP Online.

De la lansare și până în prezent, vânzările totale de bilete în Timișoara și Arad prin intermediul aplicației 24pay au depășit 40.000 de lei, cel mai cumpărat tip de bilet fiind cel pentru o călătorie urbană.

Începând cu 1 august, aplicația 24pay este  disponibilă și în Brașov pentru achitarea transportului în comun, urmând ca în perioada următoare alte 3 orașe să adopte această metodă de plată inovatoare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.