Peste 4 milioane de euro pentru modernizarea liniei de tramvai de pe Pădurii

Peste 4 milioane de euro pentru modernizarea liniei de tramvai de pe Pădurii

Consilierii locali au aprobat în cadrul şedinţei ordinare de luni, 16 iulie, actualizarea studiului de fezabilitate privind optimizarea liniei cale de tramvai și a rețelei aeriene de contact aferente tronsonului IV -strada Pădurii (între str. Abatorului și str. Condurașilor).

Întocmit în  anul 2015, Studiul nu a mai fost conform cu Ghidul solicitantului-Condiții generale de accesare a fondurilor prin POR 2014-2020, astfel că a necesitat unele modificări şi completări pentru a putea fi eligibil. Depunerea acestui Studiu de fezabilitate este necesară pentru obținerea unei finanțări nerambursabile prin  Programul Operațional Regional 2014-2020 axa 4.

„Proiectul în valoare de peste 4 milioane de euro va avea susţinerea financiară europeană. Sperăm ca la anul să avem procedura de licitaţie şi să închidem bucla de circulaţie, tramvaiul având o cale de rulare modernă. Aşa cum ştiţi, Cocorilor este reabilitată, zona Dornei – Preparandiei este reabilitată, zona Conduraşilor – Kogălniceanu este reabilitată şi rămâne ca din fonduri europene, să optimizăm şi calea de tramvai de pe strada Pădurii. În acest fel, întreg inelul va putea fi parcurs de tramvaie moderne”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Luna trecută,  aleşii locali au aprobat achiziţionare unui număr de 28 tramvaie noi şi modernizare a 20 de garnituri din actualul parc circulant al Companiei de Transport Public Arad.  Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 57 milioane de euro şi urmează să fie acoperită parţial din bugetul local, iar diferenţa din fonduri europene structurale prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

În aceste condiţii modernizarea ultimului tronson de linie de tramvai din municipiu, cel de pe strada Pădurii, era mai mult decât  necesară.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.