Peste 400 de amenzi și cinci dosare penale într-o singură zi (GALERIE FOTO + VIDEO)

Peste 400 de amenzi și cinci dosare penale într-o singură zi (GALERIE FOTO + VIDEO)

Peste 400 de amenzi și cinci dosare penale au fost întocmite în urma unei razii a polițiștilor rutieri arădeni derulată la sfârșitul acestei săptămâni.

Acțiunea a avut loc pe plan județean, sub coordonarea Serviciului Rutier, în data de 9 martie, vizând combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), în prima parte a zilei activitățile s-au desfășurat în mediul rural, iar în cursul serii și al nopții, în mediul urban.

„Au fost legitimate 557 persoane și verificate 496 de vehicule. 279 de conducători de vehicule au fost testați pentru consum de alcool și droguri. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 414 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 175.000 de lei, din care 161 pentru depășirea vitezei legale, opt pentru abateri ale bicicliștilor, două pentru consum de alcool (valoare de până la 0,39 mg./l. alcool pur în aerul expirat) iar celelalte pentru alte abateri. Polițiștii au reținut 12 permise de conducere, din care două pentru conducere sub influența alcoolului, două pentru depășirea vitezei legale, două pentru depășiri neregulamentare și șase pentru alte abateri. Au fost retrase 13 certificate de înmatriculare”, transmite IPJ Arad.

„În cadrul activităților, au fost constatate cinci infracțiuni la regimul circulației rutiere: două pentru conducere fără permis, două pentru conducere sub influența alcoolului și una pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive”, mai precizează reprezentanții IPJ Arad.

De remarcat, că acțiunile polițiștilor rutieri au ca scop reducerea riscului accidentelor rutiere și impunerea disciplinei în trafic. Acestea se desfășoară permanent, atât în municipiu cât și în județ.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.