Peste 50 de MILIOANE de lei de la stat: Cine BENEFICIAZĂ de acești BANI

Peste 50 de MILIOANE de lei de la stat: Cine BENEFICIAZĂ de acești BANI

Un sprijin financiar substanțial va fi oferit unor fermierilor români din partea Guvernului.

Este vorba despre un proiect de Hotărâre pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, publicat în dezbatere de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Repartizarea sumelor pe specii se realizează proporțional cu sumele solicitate prin cererile inițiale anuale, respectiv 25,01 milioane lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine și ecvine, și 29,03 milioane lei pentru speciile ovine şi caprine, şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2020”, arată nota de fundamentare.

Care sunt prevederile:

Conform www.bugetul.ro, schema de ajutor de stat are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic, precum şi costurile aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.

Ajutoarele sunt furnizate sub formă de servicii subvenţionate întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care deţin certificat de producător/atestat de producător, după caz, precum şi persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul creşterii animalelor.

Intensitatea ajutorului de stat pentru efectuarea serviciilor menţionate anterior este: de până la 100% din costurile administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrelor genealogice; de până la 70% din costurile aferente testelor efectuate de terţi sau în numele unor terţi pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului”, mai arată documentul.

Solicitanţii ajutorului de stat sunt asociaţii sau organizaţii de crescători de animale care prestează serviciile menţionate anterior, acreditate de către Agenţia Naţională pentru Zootehnie „Prof. dr. G. K. Constantinescu” pentru întocmirea şi menţinerea registrelor genealogice ale raselor de animale şi/sau pentru determinarea calităţii genetice a raselor de animale.

De asemenea, solicitanţii trebuie să încheie cu beneficiarii, crescători de animale, cărora le prestează serviciile menţionate anterior contracte care să cuprindă specia, rasa şi numărul de animale, serviciile prestate şi tariful acestora.

Durata de aplicare a schemei de ajutor de stat pentru acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic, precum şi a costurilor aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al şeptelului este 2015 – 2020, pentru care valoarea maximă este de 759,25 milioane lei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.