Peste 600 de hectare afectate în luna martie de incendiile de vegetație uscată și fond forestier

Peste 600 de hectare afectate în luna martie de incendiile de vegetație uscată și fond forestier

În luna martie incendiile de vegetație uscată și fond forestier au afectat peste 600 de hectare.

Peste 300 de hectare au fost afectate în ultimele 24 de ore, în incendiul izbucnit la Tauț/

Potrivit pompierilor arădeni, în incendiul din zona Tauț, pornit de la arderea vegetației uscate,  au ars mai multe hectare decât în toată perioada anului trecut de la nivelul județului Arad.

Inspectoratul pentru Situații de Urgentă Arad a raportat pe anul trecut un număr de 226 de solicitări privind incendiile de vegetație uscată, în care au ars aproximatv 260 de hectare.

Din cauza vântului puternic, a zonelor greu accesibile în care se manifestau focarele și a suprafețelor întinse, în incendiul de la Tauț au ars  mai bine de 300 de hectare de lizieră, arboret și vegetație uscată, astfel:

-Zona forestieră Ocolul Silvic Beliu: aproximatv 12 ha

-Zona forestieră a Ocolului Silvic Zarand: aproximativ 120 ha

-Zona neîmpădurită Taut: aproximatv 170 ha

După aproximativ 20 de ore de luptă cu focul, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad împreună cu SVSU Tauț, Ocolul Silvic și militari au reușit să oprească înaintarea flăcărilor și să lichideze incendiul.

În luna martie incendiile de vegetație uscată și fond forestier au afectat peste 600 de hectare, provocând  incendierea unei biserici monument istoric, a trei locuințe și mari pagube materiale.

În acest moment, subofițerii Detașamentului  Ineu intervin din nou în zona Baraj Tauț pentru un alt incendiu de vegetație uscată

Incendierea terenurilor este interzisă, reamintesc pompierii, și se pedepsește conform legislației în vigoare prin neacordarea subvențiilor APIA și cu amenzi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.