Peste 600 de profesori au susţinut astăzi examenul de titluarizare

Peste 600 de profesori au susţinut astăzi examenul de titluarizare

683 de profesori din judeţul Arad au susţinut, luni, examenul de titularizare în învăţământul preuniversitar, în timp ce 61 de candidaţi au absentat şi alţi 47 de profesori s-au retras din examen (45 din motive personale, 2 din motive medicale).

La proba scrisă a concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/ rezervate pentru anul şcolar 2014 – 2015 au participat cadrele didactice care la inspecţiile speciale sau la probele practice desfăşurate în perioada 26 mai – 27 iunie au luat note peste 5.

Concursul a fost organizat conform metodologiei – cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar de stat în anul şcolar 2014-2015. În judeţul Arad locaţiile pentru concurs au fost: Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări „ Caius Iacob” Arad, Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad şi Şcoala Gimnazială Nr. 5 Arad.

Numărul total de candidaţi înscrişi la concurs a fost de 786, din care au fost validaţi pentru susţinerea probei scrise 744 candidaţi.

Proba scrisă a fost susţinută pe baza subiectelor elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare iar durata de redactare a lucrării a fost de 4 ore. Au fost susţinute probe scrise la 45 de discipline, cu 50 de tipuri de subiecte.

Conform metodologiei precizate, candidaţii aveau dreptul să se retragă, în baza unei declaraţii şi să predea lucrarea şi subiectul după cel puţin o oră de la începerea probei. În aceste situaţii, lucrările nu sunt evaluate, candidaţii apar în statistici cu starea de retraşi. În total în judeţul Arad vor fi evaluate 636 de lucrări în centrele naţionale de evaluare, stabilite de M.E.N.

Afişarea rezultatelor se va face în 25 iulie, atât la sediul unităţii de învăţământ în care s-a desfăşurat proba scrisă, cât şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.