Peste 750 de elevi arădeni interesați de istoria locală, primiți de Consiliul Județean

Peste 750 de elevi arădeni interesați de istoria locală, primiți de Consiliul Județean

Sute de elevi din municipiul și județul Arad sunt așteptați la Consiliul Județean Arad la o expunere despre istoria locală.

Un număr de 110 elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Arad, respectiv ai Liceului „Aurel Vlaicu” au participat, astăzi, la programul „Școala Altfel”, organizat de Consiliul Județean Arad, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică. Elevii au fost primiți de directorul executiv Andrei Ando, care le-a vorbit despre episoadele importante din istoria Aradului, despre istoricul clădirilor din centrul orașului, Cetate, și despre personalitățile arădene. A fost un dialog, elevii formulând întrebări nu numai despre trecutul Aradului, ci și despre proiectele actuale. Întâlnirile au fost organizate la Sala „Iuliu Maniu”, de pe Bulevardul Revoluției nr. 81, acolo unde în 13-14 noiembrie 1918 au avut loc negocierile dintre reprezentanții Consiliului Național Român și trimișii Guvernului Ungar, cu privire la viitorul Transilvaniei.

Până vineri, alți 670 de elevi din municipiul și județul Arad sunt așteptați de Consiliul Județean Arad la o expunere despre istoria locală.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.