Peștele din magazinele românești NU ESTE ATÂT DE SĂNĂTOS precum credeam! CE CONȚINE!

Peștele din magazinele românești NU ESTE ATÂT DE SĂNĂTOS precum credeam! CE CONȚINE!

Informațiile mai puțin plăcute apărute în presă cu privire la carnea de pasăre, porc sau vită au determinat tot mai mulți români să aleagă, în detrimentul acestora, peștele.

Un studiu realizat de curând și publicat în revista Science Advances vine, însă, cu o veste mai puțin îmbucurătoare pentru acest segment al populației. Peștele care ajunge pe mesele românilor poate fi contaminat cu o serie de poluanți organici, care pot afecta sistemul de apărare al corpului uman.

Substanţele chimice şi pesticidele descoperite în peștele din magazinele românești blochează o proteină cheie, responsabilă cu capacitatea corpului uman de a elimina toxinele. Este vorba despre P-glycoprotein, care distruge toxinele din organism. Funcţionarea acestei proteine este oprită de poluanţii de natură organică, care se găsesc tot mai frecvent în carnea de pește.

Dacă până acum oamenii de ştiinţă nu reuşiseră să identifice cu certitudine modul în care aceşti poluanţi reuşeau să afecteze omul, acum pare că au găsit o explicaţie. Peşti prinşi din Golful Mexic de pe coasta Louisianei, au fost analizaţi şi în corpul lor s-a găsit o concentraţie ridicată de poluanţi, care pot cauza creşteri ale nivelului de P-glucoproteină din corpul uman.

Cercetătorii susțin că această problemă ar putea să existe şi în cazul altor tipuri de carne şi chiar în lactate.

Sursa: tecfrigo.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.