Pictorul arădean Giotto Doichiță a expus la Praga

Pictorul arădean Giotto Doichiță a expus la Praga

Pictorul arădean Giotto Doichiță a expus la Praga în cadrul primului proiect comun derulat între Municipiul Arad și Sectorul 5 al primăriei pragheze.

Vernisajul expoziției, care a avut loc zilele trecute, s-a bucurat de o prezență selectă, printre cei care au dorit să admire expoziția „Geometrie lirică” numărându-se Bogdan Neagu – Ambasada României în Republica Cehă, Veronica Miclea – Institutul Cultural Român din Praga, Nicolae Dedulea – Asociaţia Românilor din Republica Cehă, Petru Lahnit – prim viceprimarul sectorului Praga 5, precum și alți pasionați de artă.

Expoziția va putea fi admirată până pe data de 29 august.

Pictorul Giotto Doichiță s-a arătat onorat că startul colaborării între municipalitatea arădeană și Sectorul 5 din Praga a inclus şi o acțiune culturală și a ținut să mulțumească gazdelor pentru oportunitatea oferită de a expune la galeriile pragheze.

Seria de lucrări expuse, după cum afirmă autorul, se formează la confluenţa a doua limbaje: cel al picturii gestuale și cel al artei populare. Este o pictură în care aceste două formule plastice coexistă completându-se şi sustinându-se reciproc, împrumutandu-şi uneori valorile.

Reprezentanții Primăriei Arad au lansat invitația de a continua acest demers iar în perioada următoare un pictor din Sectorul 5 din Praga va avea posbilitatea să expună la una dintre galeriile arădene.

Municipiul Arad s-a înfrăţit cu Sectorul 5, cel mai mare din Praga (Cehia), în luna iunie a anului curent.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.