Pictorul arădean Giotto Doichiță va expune la Praga

Pictorul arădean Giotto Doichiță va expune la Praga

Primul proiect comun al Aradului şi al Sectorului 5 din Praga se va derula în perioada 4 – 18 august 2014, interval în care pictorul arădean Giotto Doichiță va fi prezent, cu câteva din lucrările sale, în capitala cehă. Acesta va fi însoțit de o delegație a Primăriei Municipiului Arad.

Expoziția care le va fi prezentată praghezilor este intitulată „Geometrie lirică”. „Această serie de lucrări se formează la confluenţa a două limbaje: cel al picturii gestuale și cel al artei populare. Este o pictură în care aceste două formule plastice coexistă completându-se şi susţinându-se reciproc, împrumutându-şi uneori valorile. Se crează un contrast între forma liberă, gestuală, informală şi cea concretă de sorginte populară. Este un contrast abstract/abstract. Unul liric, intuitiv, expresiv, bazat pe un dicteu automat iar celalalt raţional, cu forme concrete, clare, geometrice. La nivel semantic pictura mea se vrea a fi o oglindire a unui fenomen contemporan – pierderea indentităţilor şi dobândirea altora noi, mai complexe”, explică pictorul Giotto Doichiță.

Următorul proiect comun va avea loc în perioada 18 – 19 septembrie, când o delegație a Sectorului 5 din Praga și un ansamblu din Cehia vor participa la Festivalul Minorităților de la Arad.

Municipiul Arad s-a înfrăţit cu Sectorul 5 din Praga (Cehia) în luna iunie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.