Pistru vs. Cionca, bătaie pe primari. Ce-i REPROȘEAZĂ deputatul președintelui CJ

Pistru vs. Cionca, bătaie pe primari. Ce-i REPROȘEAZĂ deputatul președintelui CJ

Deputatul Eusebiu Pistru îl acuză pe Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, că și-a însușit o inițiativă pe care parlamentarul a demarat-o în vederea alocării de fonduri către primăriile din județ care se confruntau cu dificultăți financiare.

Iustin Cionca anunțase, înainte de sărbători, că alături de prefectul Gheorghe Stoian a inițiat un demers instituțional prin care a solicitat Guvernului României emiterea unei hotărâri de Guvern  „prin care să fie alocate județului fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor lăsate de guvernarea PSD-ALDE“.

„La nivelul județului Arad, în foarte multe primării, există activități care nu se mai puteau desfășura din lipsa banilor. Vorbim despre domenii sensibile cum ar fi plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap, plata salariilor pentru personalul SMURD, alocarea banilor pentru hrana copiilor cu nevoi speciale. Totodată, din cauza iresponsibilității Guvernului PSD-ALDE, care nu a alocat suficienți bani, marea majoritate a administrațiilor locale se afla în imposibilitatea de a-și acoperi cheltuielile uzuale de funcționare: plata facturilor la electricitate, a facturilor pentru încălzirea școlilor și a liceelor sau plata cheltuielilor de apă-canal. Am făcut apel la guvernarea PNL și am inițiat, împreună cu Instituția Prefectului – Județul Arad, un proiect de hotărâre comun, prin care am centralizat și am solicitat banii necesari continuării activității administrațiilor locale și județene”, declara Iustin Cionca la momentul respectiv.

Deputatul Eusebiu Pistru susține, însă, că el a fost cel care le-a spus primarilor să ceară bani de la Guvern. În plus, deputatul le-a transmis și formularele prin intermediul cărora primarii au solicitat fonduri de la Guvern. „Eu am fost cel care le-am spus primarilor că pot să ceară bani de la Guvern. Abia după aia s-a trezit și domnul Cionca și a ieșit public și s-a lăudat că el a fost cel care a făcut demersuri. Puteți să-i întrebați pe primari, să vedeți. Cel puțin 20 de primari dintre cei care au primit bani au făcut demersul la inițiativa mea”, a spus deputatul Eusebiu Pistru într-o conferință de presă.

Guvernul României a aprobat alocarea a 9.014.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019 pentru asigurarea cheltuielilor urgente necesare funcţionării primăriilor din 43 de localități din județul Arad.

Loading...
  1. doi papagali care au crescut la umbra lui Falca

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.