Planul Roșu de Intervenție, testat la Aeroportul Arad

Planul Roșu de Intervenție, testat la Aeroportul Arad

Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Arad a fost testat astăzi printr-un exercițiu ce a avut loc pe Aeroportul Arad.

Exercițiu a avut drept scop antrenarea structurilor din cadrul Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, în vederea coordonării forțelor proprii pentru managementul unei situații de urgență generate de un incident aviatic, totodată fiind testat și Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Arad.

Structurile operative au executat misiuni de stingere, căutare-salvare, acordare prim ajutor medical, triere răniți, transport la UPU, asigurarea protecției și perimetrului incidentului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad a participat la exercițiu cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, o autospecială de descarcerare, trei autospeciale SMURD, o autospecială suport logistic, o autospecială de muncă operativă, șapte ofițeri si 35 de subofițeri.

„Am beneficiat de sprijinul structurilor MAI, al Jandameriei Arad și Inspectoratului Județean de Poliție care au desfășurat misiuni specifice pentru un astfel de eveniment împreună cu militari din cadrul B 191 Infanterie col. Radu Golescu. La exercițiu au jucat rolul victimelor voluntari ai ISU Arad, pregătiți de Serviciul de Pregătire pentru Intervenție și Rezilența Comunităților. Mulțumim pentru sprijin Forțelor Aeriene Române care ne-au asigurat aeronava Spartan”, a precizat George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Foto: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.