Planuri MARI pentru Parcul Mihai Eminescu din Arad. Ce NOUTĂȚI anunță Primăria (FOTO)

Planuri MARI pentru Parcul Mihai Eminescu din Arad. Ce NOUTĂȚI anunță Primăria (FOTO)

O parte din Parcul Mihai Eminescu din centrul Aradului va avea „o nouă față”. Pe lângă acest lucru, arădenii vor beneficia aici de wi-fi gratuit.

Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, a vorbit în timpul „Rondului de seară” despre lucrările ce vor avea loc la esplanada din capăt, de lângă promenadă, unde se află și statuia cu capul de leu.

Aceasta funcționa pe vremuri ca o mică scenă pentru concerte de fanfară, iar potrivit edilului șef aceste concerte vor fi „reînviate”.

„În funcție de cum va evolua vremea, dacă nu, în primăvară, vor fi lucrări în acest loc. Este o inițiativă a unui ONG, Rubio, care dorește să refacă, pe cheltuiala lor, acest ansamblu, să îl aducă la forma inițială. Ideea este să nu fie la forma inițială doar ca lucrare de artă, ci și ca destinația pe care a avut-o esplanada de sus. Aceasta funcționa pe perioada verii ca un loc unde o mică fanfară putea să-și etaleze talentele. Ne dorim ca încetul cu încetul, odată cu refacerea Malului Mureșului, să avem și micile concerte aici. Sperăm să reușim la începutul anului viitor”, susține Călin Bibarț.

De asemenea, în baza unui nou proiect care se implementează acum în mai multe puncte din oraș pentru o rețea de wi-fi în aer liber, au fost montate panouri fotovoltaice în parc. Dispozitivele vor fi alimentate în timpul zilei prin aceste panouri solare, iar când nu există suficientă lumină și noaptea, vor trece pe energia electrică. Prin acest proiect Primăria încearcă să aducă semnalul wi-fi la îndemâna tuturor, spune edilul șef.

Foto (Captură video): Calin Bibart

  1. Felicitari priomaria ARAD 1 ASTEPT UN PROIECT CU ZONA METROPOLITANA. ARADUL ARE TOATE CONDITIILE

    Raspunde
  2. Cand se vor repara toate caile de acces in parcul de pe mal ? Dupa cum arata ,nu au fost reparate dupa „89 . Toata vara am vazut femei cu carucior chinuindu-se sa urce pe mal in dreptul bisericii Maranata .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.