Planurile pentru „Regenerarea urbană” a Pieței Catedralei continuă! Cum va arăta zona și ce vrea să facă administrația locală

Planurile pentru „Regenerarea urbană” a Pieței Catedralei continuă! Cum va arăta zona și ce vrea să facă administrația locală

După ce acțiunea înaintată de Prefectura Arad în contencios administrativ împotriva Consiliului Local cu privire la reamenajarea zonei Pieței Catedralei a fost admisă de Tribunal, primarul municipiului Arad a inițiat un nou proiect de hotărâre pentru a merge înainte cu demolarea pieței.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării şi completării Hotărârii nr. 41/2014 a Consiliului Local al Municipiului Arad cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţie „Regenerare urbană zona Piaţa Catedralei din Municipiul Arad” se va afla pe ordinea de zi a ședinței publice ordinare a Consiliului Local, miercuri, în data de 8 mai.

Potrivit noului proiect, „pe amplasamentul pieței se află 13 corpuri clădiri (spaţii comerciale) care sunt propuse pentru demolare. Construcțiile proprietate privată a SC TOP ARAD SA pot fi desființate la solicitarea SC TOP SA sau după preluarea acestora în condițiile legii de către Consiliul Local al Municipiului Arad. Terenul înscris în CF 1095; 1159/1100/3 este proprietate publică a Municipiului Arad”.

De asemenea, se renunță la propunerea de realizare a unui pasaj subteran destinat autovehicolelor de tonaj până la 3,5t care să preia traficul ( în sensul actual de circulație: sens unic) pe str. Vasile Goldiș, – str. Ecaterina Teodoroiu ( subteran: nivel-1) cu debușeu în str. Vârful cu Dor, iar cele două scenarii propuse pentru zona Pieței Catedralei sunt următoarele:

Scenariul 1 de intervenţie (recomandat):

Amenajarea şi punerea în valoare a Pieţei Catedralei și construirea unei parcări subterane pe un nivel cu accese dinspre str. Vasile Goldiş, respectiv str. Academia Teologică, şi ieşiri înspre str. Ecaterina Teodoroiu-Vârful cu Dor, respectiv str. Emanoil Gojdu.

Scenariul 2 de intervenţie:

Amenajarea şi punerea în valoare a Pieţei Catedralei și construirea unei parcări subterane pe un nivel cu accese dinspre str. Vasile Goldiş, str. Ioan Rusu Şirianu și Ecaterina Teodoroiu respectiv str. Academia Teologică şi ieşiri înspre str. Vârful cu Dor respectiv str. Emanoil Gojdu.

Municipalitatea dorește să amenajeze spații verzi, alei și zone pietonale, străzi și accese carosabile, parcări, iluminat arhitectural, sistem de irigare spații verzi și să instaleze bănci, coșui de gunoi, suporturi de biciclete și trei cișmele.

Valoarea totală a obiectului de investiţii,exprimată în lei, cu TVA şi, respectiv, fără TVA, din care construcţii-montaj (C+M), în conformitate cu devizul general: pe baza devizului general și a devizelor pe obiecte, investiția de capital a fost estimată la 145.528.660 lei,inclusiv TVA, din care C+M este de 124.853.970 lei cu TVA”, se arată în proiect.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.