În plină, pre-campanie electorală, PSD Arad îngroapă „securea războiului”

În plină, pre-campanie electorală, PSD Arad îngroapă „securea războiului”

Răspunzând unui apel la normalitate lansat de un ziar online local, PSD Arad nu va mai răspunde nici unui atac murdar venit din partea competitorilor politici.

„Am citit cu plăcere articolul publicat de redacția Special Arad în această dimineață. Mă bucur că presa locală  apreciază faptul că înainte de toate contează dialogul constructiv pentru urbe și dezbaterea democratică, nu circul ieftin generat de interese și orgolii mărunte. PSD Arad consideră că este necesar ca forțele politice să înțeleagă acest mesaj, transmis de jurnaliști și să evolueze pe linia comunicării publice. Da, și noi apreciem că materialele elaborate de către birourile de presă ale partidelor politice nu sunt tribune de atac sau răspuns la adresa competitorilor politici ci se adresează cetățenilor, cu nevoile, aspirațiile și preocupările lor. Este adevărat că uneori politicienii trăiesc într-o lume imaginară, distorsionată și nu pricep, de exemplu, că pentru un simplu cetățean o funcție dobândită în cadrul unui partid politic, oricare ar fi el, nu are absolut nici  o relevanță. Relevant este ce face acel politician pentru comunitate pentru a-și croi un nume propriu, pentru a prinde glas în afara clopotului de sticlă al lumii politice, care recunosc a devenit un spațiu steril și de multe ori opac pentru cetățean. Tipul acesta de „fan cluburi” întreținute în media prin polemici ieftine și inutile nu pot să determine un progres de mentalitate al societății și o însănătoșire morală a clasei politice, ci pot doar accentua prăpastia între politicieni și electorat cu consecința directă și naturală a absenteismului la vot. Nu ne dorim așa ceva!”, a declarat deputatul Dorel Căprar, președintele Organizației Județene PSD Arad.

„Tocmai de aceea lansăm și noi un apel către toate forțele politice arădene în care le invităm la dialog și dezbatere de idei în beneficiul locuitorilor urbei. Din acest moment PSD Arad nu va mai răspunde niciunui atac murdar venit din partea competitorilor politici. O pre-campanie și o campanie civilizate nu pot fi decât un câștig pentru toată lumea și un semn de respect pentru cetățeanul chemat la vot”, a mai spus Căprar.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.