Ploile FAC RAVAGII în România: VIITURĂ de 6 METRI/ SUTE de persoane IZOLATE şi EVACUATE, drumuri ÎNCHISE. Un tren A DERAIAT în urma INUNDAȚIILOR

Ploile FAC RAVAGII în România: VIITURĂ de 6 METRI/ SUTE de persoane IZOLATE şi EVACUATE, drumuri ÎNCHISE. Un tren A DERAIAT în urma INUNDAȚIILOR

Ploile care au căzut în ultimele ore au făcut prăpăd în judeţele din sud-vestul ţării. Sute de persoane au fost evacuate în urma inundaţiilor. Un om a murit după ce a fost luat de viitură, iar un bătrân este dat dispărut după ce a fost luat de ape noaptea trecută.

Situaţia este critică în Oltenia, în județele Gorj şi Vâlcea, unde patru râuri au depăşit cotele de pericol şi au inundat mai multe localităţi.

Zeci de persoane din localitatea Novaci, judeţul Gorj, au fost evacuate după ce apele unui râu au ieşit din matcă şi au inundat casele. Viitura a depăşit cinci metri înălţime, iar mai multe familii cu copii au rămas blocate în podurile caselor. Autorităţile au cerut sprijin de la MAI, care a trimis în zonă un elicopter pentru evacuarea sinistraţilor.

Tot din cauza inundațiilor, un tren a deraiat între Curtea de Argeș și Pitești. Mai multe persoane au fost rănite. CFR Călători informează că este posibil să apară modificări sau perturbări în circulaţia trenurilor, din cauza avertizării cod galben de ploi pentru judeţele Alba, Argeş, Cluj, Dâmboviţa, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi a celei cod roşu de inundaţii pentru judeţele Gorj şi Vâlcea.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, marţi seară, că o maşină cu pasageri a fost luată de viitură în judeţul Argeş, în prezent pompierii intervenind pentru salvarea acestora.

Viitura s-ar fi produs în judeţul Argeş, la intrarea pe autostradă, în zona localităţii Căteasca, unde o maşină cu pasageri a fost luată de ape.„Pot să vă pun că este o operaţiune de căutare şi salvare în judeţul Argeş – nu ştiu care este rezultatul ei, în care o maşină cu pasageri a fost luată de ape de pe şosea şi acum ISU este angrenat într-o operaţiune de căutare şi salvare. Nu am încă ultimele informaţii dacă au fost găsiţi şi care este situaţia. (…) Este în judeţul Argeş, la intrarea pe autostradă în localitatea Căteasca. Asta a fost anunţat de domnul prefect şi acolo se caută. Aşteptăm infomaţii!”, a spus Raed Arafat.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.