PMP Arad îngrijorat de nominalizarea unor penali în Guvernul României

PMP Arad îngrijorat de nominalizarea unor penali în Guvernul României

Partidul Mişcarea Populară, filiala Arad, îşi manifestă profunda îngrijorare faţă de modul în care coaliţia PSD-ALDE a ales să numească membrii noului Guvern al României. În special faptul că s-a anunţat că în executiv ar putea fi incluse persoane cu probleme de natură penală este extrem de îngrijorător.

O asemenea decizie a liderilor coaliţiei de guvernare le-ar face rău nu doar lor şi partidelor pe care le reprezintă, dar şi României, a cărei imagine în context european şi nu numai ar avea de suferit.

„Ne exprimăm îngrijorarea faţă de această tentativă de a aduce Guvernul României pe un drum paralel cu adevărata democraţie. După cum a precizat preşedintele partidului nostru, Traian Băsescu, imaginea ţării este dată în primul rând de imaginea guvernului. Ce vor spune despre România cetăţenii europeni care din taxele lor asigură banii alocaţi României, când vor afla că membri ai guvernului sunt urmăriţi penal? Este o întrebare legitimă, pe care ar trebui să şi-o pună în primul rând preşedintele PSD, Liviu Dragnea, artizanul noului Guvern. Există o regula de aur a guvernelor democratice care spune că, atunci când un ministru este investigat într-un dosar penal, acesta se retrage din funcţie. Oare înţelege Dragnea că Guvernul României devine nefrecventabil prin prezenţa unor miniştri urmăriţi penal? Liviu Dragnea nu pricepe că prezumţia de nevinovăţie funcţionează pentru orice om simplu, dar nu poate fi aplicată miniştrilor, militarilor, magistraţilor, funcţionarilor publici, diplomaţilor poliţiştilor prin menţinerea în funcţie. Dacă totuşi se va persevera pe acest drum şi în cabinet vor fi incluşi oameni cu dosare penale, ne întrebăm cun va reacţiona, la investitura lor, preşedintele Klaus Iohannis?”, a declarat preşedintele PMP Arad, Florin Remeţan (foto).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.