PMP: Votul Parlamentului în cazul Elenei Udrea e „unul pentru sau împotriva democrației”

PMP: Votul Parlamentului în cazul Elenei Udrea e „unul pentru sau împotriva democrației”

PMP consideră că votul din Parlament nu este despre începerea sau neînceperea urmării penale împotriva deputatului Elena Udrea, ci este unul pentru sau împotriva democrației.

„Cei care vor vota, mâine, în Parlament nu se vor pronunța pentru sau împotriva solicitării Parchetului General, ci pentru sau împotriva Referendumului pentru Parlament unicameral și 300 de parlamentari. Solicitarea Parchetului nu vizează faptele unei persoane – Elena Udrea – ci votul cetățenilor care în 2009 au ieșit masiv la vot și au votat pentru un Parlament cu o singură Cameră și maxim 300 de parlamentari”, a declarat Florin Remeţan, preşedintele PMP Arad, într-un comunicat de presă.

Acesta a adăugat că referendumul din 2009 este singurul referendum validat de votul cetățenilor – în afara celor două referendumuri pentru adoptarea și revizuirea Constituției (referendumul pentru revizuirea Constituției din 2003 a fost extins timp de 2 zile pentru a întruni numărul de voturi necesar validării).

„Traian Băsescu este singurul președinte care a inițiat un referendum național pentru consultarea cetățenilor în privința unui proiect de modernizare a României. Cetățenii au aprobat prin votul lor referendumul din 2009, validând astfel propunerea președintelui României”, a mai spus Remeţan.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.