PNL Arad, între normalitate, teoria conspirației sau liniștea de dinaintea furtunii

PNL Arad, între normalitate, teoria conspirației sau liniștea de dinaintea furtunii

Fără doar și poate, alegerea lui Sergiu Bîlcea în fruntea Organizației Municipale PNL Arad este salutară. E un prim semnal că noul PNL, rezultat în urma fuziunii dintre vechiul PNL și PDL, devine un tot unitar, ceea ce s-a și dorit, de la bun început. Faptul că Sergiu Bîlcea provine din vechiul PNL și s-a impus într-o organizație municipală în mare parte croită pe moștenirea rămasă de la vechiul PDL este cu atât mai remarcabil. Ce este în spatele jocurilor de culise e greu de știut cu exactitate, speculațiile care se fac pe marginea alegerilor din PNL Arad fiind multe și, pe alocuri, de-a dreptul fanteziste.

Una dintre ele ne-a atras, însă, în mod deosebit atenția, pentru că e o adevărată teorie a conspirației care pare a se derula într-o liniște prevestitoare de furtună. Pe scurt, aceasta sună (cam) așa: Geanina Pistru a acceptat să fie înlocuită atât de ușor de Sergiu Bîlcea în fruntea Organizației Municipale PNL Arad nu de dragul viitorului PNL, ci ca o mutare – parte a unui plan îndrăzneț, menit să ducă la înlăturarea lui Gheorghe Falcă din fruntea partidului. Geanina, trup și suflet alături de Falcă până acum, ar fi acceptat mișcarea pentru a-și ajuta soțul, pe Eusebiu Pistru, să ajungă președinte al organizației județene. Din postura de prim-vicepreședinte al Organizației Municipale, Geaninei Pistru îi va fi mult mai ușor să dirijeze voturile „supușilor” spre Eusebiu Pistru. Nu e ea președinte, ci Sergiu Bîlcea, deci nu ei o să i se reproșeze schimbarea de macaz.

Desigur că Eusebiu Pistru nu și-a anunțat, deocamdată, candidatura, dar mai are timp. Cu Organizația Municipală de partea sa, plus oamenii din județ loiali lui Igaș și Ioțcu (din vechiul PDL), la care se adaugă cei proveniți din vechiul PNL, drumul spre șefia filialei județene devine din ce în ce mai facil (și tentant, totodată!).

E, desigur, așa cum spuneam, doar o teorie a conspirației. În plus, deocamdată e liniște…

 

Loading...
 1. Teorii….balcea e pui de pd, il va ajuta pe falca sa câstige, restul sunt povesti.

  Raspunde
 2. jocurile sant facute de mult
  falca va fii singurul candidat
  asta ca sa nu riste nimic
  totul este aranjat de la centru
  moda candidatului unic a revenit
  asa a fost cu
  busoi la bucuresti
  si cu
  balcea la municipiu .
  asa va fii ales si falca cu 110% din voturi .

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.